Garia
Garia © Garia

Hvad er det: En ny dansk, øh, bil?

Verdens mest luksuriøse golfbil er dansk, og nu kan den indregistreres som personbil

28. februar 2011 af Steen Bachmann

Den danske golfbil Garia er blevet godkendt som personbil, og kan dermed indregistreres på danske nummerplader. Den er 100 pct. eldreven og man skal ikke betale indregistreringsafgift - kun moms.

Garia bygges hos Valmet i Finland på samme fabrik som blandt andet bygger Porsche Boxster og Cayman.

Garia er designet og udviklet i Danmark. Den er konstrueret som en ‘rigtig’ bil og føles derfor også som en rigtig bil, både i forhold til køreegenskaber, kvalitet og finish. Det avancerede forhjulsophæng (dobbelte wishbones) gør den ekstra stabil, mens den letvægtskonstruktionen i aluminium medvirker til en god acceleration.

Her er indbygget køleskab til et par vandflasker og en golfbag-holder. Fordelen ved at købe bilen som personbil er, at man kan køre mindre ærinder i by- eller nærområde uden at bekymre sig om at forlade golfbanens område. Garia kan køre op til 40 km/t.

Garia bliver præsenteret på udstillingen i Genève og vil kunne fås som personbil i Danmark fra april 2011. Den koster fra 149.999 kr. ekskl. levering og indregistrerings-omkostninger.

I en artikel på bilmagasinet.dk fra 2010 vælger racerkøreren Tom Kristensen Garia som en af sine 13 drømmebiler. Se artiklen her.

© bilmagasinet.dk

Måske er du interesseret i...