Her er Frankrigs nye præsidentbil

Den nyvalgte franske præsident Macron har selvfølgelig valgt en fransk bil som sin nye præsidentbil. Bilen burde slet ikke være køreklar endnu, men alt kan lade sige gøre, når man er fransk præsident.

15. maj 2017 af Mathias Brandt

På sin første køretur som Frankrigs nye præsident valgte Emmanuel Macron at blive kørt i den helt nye DS 7 Crossback, der er nyeste skud på stammen fra DS. De viste bilen første gang i Genève for bare to måneder siden. DS-ingeniører har arbejdet på den nye præsident bil i syv måneder for at være klar til indsættelsen.

DS-mærket har tjent mange franske præsidenter gennem tiden. Som præsidentbil skal den være forberedt på lidt af hvert. Det siges, at den franske præsident Charles de Gaulle overlevede et attentat i 1962, fordi hans Citroën DS kunne køre videre trods punkterede dæk på grund af sin unikke undervogn. Sidste gang Frankrig fik ny præsident var i 2012. Dengang hed han François Hollande, og han valgte også at køre sin første officielle tur i en DS 5 Hybrid. 

Denne 'præsident-version' af DS 7 Crossback er blevet særligt tilpasset til den betroede opgave som præsident-køretøj. Macron kommer til at få en ganske behagelig køretur i den nye DS7 Crossback. Bilen er lakeret i Ink Blue og har fået et speciallavet skydetag, så præsidenten kan stå og hilse på det franske publikum nedad Champs-Elysées under indsættelsen.

Kabinen er betrukket med sort læder, som DS kalder “Opera Inspiration”, der er opkaldt efter et kvarter i Paris. Den kører på store 20” hjul som er afsluttet med gyldne detaljer.

Den nye DS 7 Crossback viser vejen for fremtidige DS-biler. DS 7 Crossback har nogle nye elementer såsom DS Connected Pilot, der er en forsmag på fremtidens selvkørende biler. DS Active Suspension, som er DS’s affjedringssystem, der bruger et kamera for at forudse eventuelle bump og ujævnheder i vejbelægningen. Det skal sikre, at præsidenten kan nyde en rolig køreoplevelse.

Hvis du selv vil se den nye præsidentbil, kan den opleves i Paris fra imorgen. DS 7 Crossback bliver vist frem i DS WORLD i Paris fra tirsdag den 16. maj 2017.

Måske er du interesseret i...