© Hyundai

Her er de første billeder: Verdenspremiere på populær dansker-darling

En lille måned før Hyundai officielt viser den nye i30, har de sendt tre billeder ud, som afslører lidt af, hvad vi kan vente os.

10. august 2016 af Mathias Brandt

Den gamle Hyundai i30 har siden introduktion været en decideret dansker-darling – og i årevis ligget højt på listen over de mest solgte biler herhjemme. 

Meget af succesen skyldes, at Hyundai har fundet opskriften på at levere prisbillige biler i en fornuftig kvalitet. Vi ved intet om prisen på den nye i30’er, men Hyundai skulle efter eget udsagn have lyttet til folket og kreeret en bil, som tilbyder alt dette igen.

Har været på toppen længe

En af nøglerne til Hyundai’s store succes på det europæiske marked skyldes, at de har valgt at gøre mærket europæisk – forstået på den måde, at i stedet for at sidde ude i Sydkorea og designe biler til et komplet anderledes marked, så har de flyttet designafdeling og produktudvikling til Tyskland.

Derefter har de ansat europæiske medarbejder, og på den måde formår de at udvikle biler på en måde, som vi kræsne europæere efterspørger.

Den nye model vil kunne fås i fire motortyper – en diesel og tre benzin bl.a. en 1.4 T-GDI med 140 hk og en 1.0 T-GDI med 120 hk. Ligesom det nye 7-trins dobbeltkoblingsgear vil være muligt.

Kendt designer står bag

Det er tyskeren Peter Schreyer, der er chefdesigner hos Hyundai. Hans mest kendte design er højst sandsynligt den allerførste Audi TT, han tegnede tilbage i 1998. Han arbejder tæt sammen med en anden prominent herre, nemlig Luc Donckerwolke, som står i spidsen for Hyundai’s luksus afdeling Genesis. 

Hr. Donckerwolke er mest for sin tid hos Lamborghini, hvor han tegnede den første Murciélago og ikke mindst Gallardo’en. Rygterne vil vide, at Donckerwolke skal afløse Peter Schreyer, som chefdesigner for Hyundai i 2017.  

Men indtil nu lader det til, at Peter Schreyer roligt være stolt over sin seneste kreation. Vi må dog vente med at se den i fuld figur, indtil den bliver vist d. 7 september for verdenspressen. 

Måske er du interesseret i...