Transport af kæledyr i udlandet

Har du styr på dit kæledyr, når du kører på ferie?

I Danmark har vi ingen lovgivning om transport af kæledyr i bilen. Det har man til gengæld i Sverige og Tyskland. Læs mere om reglerne her:

26. maj 2017 af Mathias Brandt

Regler for transport af kæledyr i Danmark

Der er ingen dansk lovgivning på området for transport af kæledyr. Men vores nabolande har klare regler, når du transporterer kæledyr i bil. Det er en god idé at være opmærksom på dette, hvis du vil undgå bøde, når du tager dit kæledyr med på ferie i udlande.

- Det gældende regelsæt for transport af dyr findes i transportforordningen. Her er der eksempelvis regler om, at dyrene skal være egnede til den planlagte transport, at der skal være plads nok, og at dyrene skal vandes og fodres med passende mellemrum osv. Men at dyr skal være spændt fast under kørslen af trafiksikkerhedsmæssige grunde, er der ingen udtrykkelige krav til, forklarer Trine Binderup Larsen, fra Advodan.  

Trine Binderup Larsen, Advokat hos Advodan

Regler i udlandet

Tager du dit kæledyr med på ferie, skal du være opmærksom på, at der kan være særlige regler for transport af kæledyr i andre lande. Derfor er der god grund til at undersøge reglerne, inden du tager afsted.

Vores to nabolande, Sverige og Tyskland har begge regler for, hvordan dit kæledyr skal transporteres. Når du for eksempel skal have din hund med til Bornholm, betyder det typisk, at du skal køre igennem Sverige, og her er der regler om, at kæledyret skal været sikret. Dette kan ske i en speciel sikkerhedssele til hunde, eller i transportbur. 

Du skal også være opmærksom på burets størrelse. Er det for småt, kan det udløse en bøde, forklarer Trine Binderup Larsen fra Advodan. I Tyskland betragtes dyr som transport af gods, og det kræver, at hunden som minimum er spændt fast, så den ikke er løs i kabinen. Overholder du ikke disse regler, kan du risikere en bøde.

Husk pas til dit kæledyr

Udover reglerne omkring transport skal du også huske, at hunde og katte skal have udstedt et blåt EU-selskabsdyrspas, inden du tager dyret med over grænsen.

- Når passet er udstedt, og der er angivet de nødvendige vaccinationer, behandlinger og test, er passet gyldigt i hele EU. Alle praktiserende dyrlæger kan hjælpe dig med at udstede et gyldigt selskabsdyrspas, uddyber Trine Binderup Larsen.

Måske er du interesseret i...