© Bonhams

Tjek lige prisen: Michael Schumachers Formel 1-bil er sat til salg

Et styks vaskeægte racerhistorie kan blive din – og den er faktisk overraskende billig.

29. april 2017 af Anders W. Vorup


For os Formel 1-fans vil der næppe findes noget større end at eje sin egen racer. Hvis du forfølger drømmen og er på udkig efter én, hvorfor så ikke gå efter en sand F1-legendes?

Den mest vindende kører nogensinde i Formel 1, Michael Schumacher, har netop fået sat en af sine første biler på auktion. En racer, der har en del historie med sig, og ikke kun fra Schumacher’s side.

© Bonhams


Sæsonen i 1991 var Michaels debutsæson, og da hans talent vat åbenlyst for alle, gik der ikke lang tid, før Jordan-sædet blev skiftet ud med Benetton. Og den racer, der kan blive din, er en gul og blå Benetton-racer, som deltog i Formel 1 i 1991. En racer, der ikke kun er blevet kørt af én verdensmester, men hele to styks, da Nelson Piquet svingede den igennem det Canadiske Grand Prix samme år.

Raceren er en Benetton-Ford B191 med en 3,5 liters V8 motor, der yder omkring 650 hk ved 13.000 omdrejninger. Bilen er sat til at veje 505 kg, hvilket giver et fantastisk forhold mellem vægt og kraft. 

© Bonhams


Sidenhen har den været udstillet på et museum, men efter at den er blevet gennemrestaureret i 2016 er den nu i stand til at kunne køre. Hvorfor ikke lige tage den med til trackday?

Prisen er estimeret til at være mellem 5,6 og 7,1 millioner, så du skal selvfølgelig have sparet op i et par år, men taget racerens i historie i betragtning, lyder prisen ikke helt urimelig. 

© Bonhams

Måske er du interesseret i...