Jagt på tophastighed: McLaren fejrer F1'erens 25-års fødselsdag med unik video

I år er det 25 år siden, at McLaren første gang viste os F1'eren. Det fejrer de med en særlig video, fra dengang McLaren F1 satte hastighedsrekord.

30. januar 2017 af Mathias Brandt

Det var og er et tekniske mesterværk, som McLaren med Gordon Murry i spidsen kunne løfte sløret for, da de lancerede F1 for 25 år siden. 

En af de mest bemærkelsesværdige præstationer vi husker F1’eren for, var da den satte hastighedsrekord og blev verdens hurtigste serieproducerede gadebil – en titel den havde helt frem til 2005, hvor Bugatti Veyron vippede den af pinden. 

McLaren F1 på højhastighedsbane

I anledning af jubilæet har McLaren lavet en video som viser det relativt simple setup, McLaren rullede ud, da de skulle teste topfarten. Kun iført i racerhjelm, comboybukser og skjorte kørte Andy Wallace afsted på Volkswagens ellipseformede højhastighedsbane i den nordlige del af Tyskland. Den har to langsider, som hver er ca. 8,7 km lange.

Med 250 km/t ved udgangen af svinget for enden af langsiden sender Andy Wallace bilen afsted mod hastighedsrekorden. Den officielle hastighed bliver noteret til 386,4 km/t, men uofficielt var bilen oppe på 391 km/t.

Resten af historien kan I få i videoen her:

Måske er du interesseret i...