© Valtra

Bonde får bøde for at køre 150 km/t i en traktor

En fransk vinbonde har fået en bøde for at køre for hurtigt på en motorvej i sin traktor.

30. april 2017 af Anders W. Vorup


Et noget uventet brev dukkede for nylig op i postkassen hos en franske vinbonde. Det indeholdt en bøde, som han ifølge den franske avis France Bleu Hérault skulle have fået for at køre 150 km/t i sin traktor, hvor der kun må køres 120 km/t.

De 150 km/t er nok til at skrive sig direkte ind i historiebøgerne som ’verdens hurtigste traktor’, men på trods af den prestigefulde titel, nægter bonden, at det skulle kunne lade sig gøre i hans traktor, der som de fleste andre traktorer er begrænset til 40 km/t.

- Du bliver nødt til at grine af det. Min traktor kan slet ikke køre så hurtigt, så mine chancer ville være større for at vinde i lotto, men jeg håber da, at jeg kommer i Guiness World of Records.

Næppe med i rekordbogen

Vi må desværre give den franske vinbonde ret i hans skepsis overfor rekorden, og derfor får han næppe æren af at figurere i Guiness-bogen. Det virker meget usandsynligt, at han skulle kunne nå de hastigheder i en almindelig indregistreret traktor. Desuden fortæller han yderligere, at han aldrig har været i Belgien, hvor bøden er udstedt.

Den franske avis mener, at der må være tale om tyveri – enten i form af dokumenter eller falske nummerplader – eller at fartkameraet simpelthen har registreret forkert.

Den hidtil hurtigste traktor er målt til 141 km/t og er en Valtra T234. 

Måske er du interesseret i...