Arnold på el: Schwarzenegger får verdens mest miljørigtige G-Wagon

Når man hedder Arnold Schwarzenegger, så kan næsten alt lade sig gøre. Nu har han fået en østrigsk firma til et bygge en eldreven G-klasse med knap 500 hk.

24. januar 2017 af Mathias Brandt

Der var en gang, hvor Hollywood-skuespillere på stribe kørte Toyota Prius. Men det ville næppe komme som en stor overraskelse, hvis det viste sig, at de samtidig havde et benzinslugende monster af en firehjulstrækker holdende i garagen - fx en Mercedes-Benz G-Klasse

Ligegyldigt hvordan man vender og drejer det, har en G-Klasse aldrig været miljøbevist - indtil nu! 

Den østrigske batteriproducent Kreisel Electric har gjort det, som alle Hollywood-personlighederne har gået og drømt om – de har transformeret G-klassen til et elektrisk monster med 482 hk! 

På nuværende tidspunkt er der ikke tale om en masseproduktion men kun en enkelt bestilling fra en meget speciel kunde. Det er selvfølgelig Californiens tidligere guvernør - østrigske Arnold Schwarzenegger.

Ud med motor og tank

Terminatoren bad Kreisel om at fjerne hjertet i hans G-klasse – en V6 dieselmotor. Det gjorde plads til batterier med en samlet kapacitet på 80 kWh. De måtte dog også placere batterier, hvor den oprindelig dieseltank var, samt i bagagerummet.

De 482 hk skulle ifølge Kreisel være nok til at sende den 2,5 tons tunge bil fra 0-100 km/t på 5,6 sek.

Takket været de mange batterier lover Kreisel også, at den skulle kunne kører omkring 300 km på en opladning - hvilket nærmest er længere end den Mercedes-AMG G63 Anders Richter testede for et par måneder siden.

Vi tør ikke tænke på, hvad sådan en opbygning koster, men for Schwarzenegger, der også kan bryste sig af at eje en Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse, så er det sikkert et mindre greb i lommen.  

Måske er du interesseret i...