Fremtiden er lige kommet lidt tættere på med Faraday Future

Den automobile fremtid banker hårdere og hårdere på døren. Den kommer blandt andet med selvkørende biler, som næsten kan accelerere fra en Formel 1-racer. Faraday Future mener, at de har nøglen til fremtiden.

5. januar 2017 af Mathias Brandt

Vi har før skrevet om Faraday Future, som længe har været et rimelig mystisk projekt omgivet af utallige rygter. Men én ting er sikkert, deres ubestridte mission er at slå Tesla, og deres våben har de lige offentliggjort. 

Næsten jagerflysagtigt er modellen blevet døbt FF 91 og er pakket med al den moderne teknik du kan forestille dig. Det er nok også derfor, Faraday Future ikke har valgt at offentliggøre den på en traditionel bilmesse, som stort set alle andre bilproducenter ville have gjort. I stedet har de valgt Consumer Electronics Show (CES) i Las Vegas til at danne rammen om præsentationen.

Kører med kunstig intelligens

Faraday Future har i samarbejde med LeEco udviklet et system, som de kalder FFID. Systemet går i sin komplekse enkelhed ud på, at den genkender chaufføren via vedkommenes telefon eller ansigt, når vedkommende sætter sig bag rattet. Derefter indstiller den sæde, rat, infotainmentsystemet og ikke mindst hvordan bilen kører.

Via kunstig intelligens lærer bilen hvordan din kørestil er og tilpasse f.eks. speeder- og styrerespons, så den får en optimale oplevelse.

Som ethvert andet bilmærke med respekt for sig selv, så er FF 91 også stort set klar til en selvkørende fremtid. Ifølge Faraday Future er de det første bilmærke til at udstyre sine biler med en 3D lidar, som er en scanner, der scanner 360 grader og skaber derefter et 3D-gengivelse af opgivelserne, så bilens computere kan se og forudse udfordringer. 

Derudover er den udstyret med 10 HD-kameraer, 13 radarer og 12 ultrasoniske sensorer. De traditionelle bagudvendte spejle er også udskiftet med kameraer og samlet til et billede, som ifølge Faraday Future skulle gøre orientering bagud langt bedre.

Ifølge Faraday Future har deres nye flagskib intet mindre end 1.050 hestekræfter, hvilket svarer til 783 kW. I et stærkt samarbejde med firehjulstrækket er det nok til at sende den afsted fra 0 til 100 km/t på imponerende 2,39 sek., hvilket gør den hurtigere end Tesla Model S P100D’eren, som i Ludicrous-mode kan komme ned på 2,9 sek. 

Batteriet er udviklet i samarbejde med LG, som vi kender fra fjernsyn og telefoner. Det har en kapacitet på 130 kWh, hvilket er større end i den største Tesla og gør FF 91 i stand til at køre 700 km på en opladning.

Bilen koster 180.000 dollars, hvilket svarer til 1.270.000 danske kroner. Til sammenligning koster en Tesla Model X P100D ca. 140.000 dollars i USA, så vi forventer at den nye FF 91 kommer til at koste lige omkring 2 mio danske kroner. 

Du kan faktisk allerede nu gå ind og reservere en FF 91 og betale et depositum på omkring 35.000 kr. Faraday Future forventer at kunne levere de første biler allerede til næste år.

Men vi ville nok vente lidt, for rygterne siger, at Faraday Future endnu ikke har fået den licens fra myndighederne på plads, der skal til for at producere biler. Og Faraday Future har stadig meget at bevise og opnå, for ikke bare at blive en af de hurtige start-up-virksomheder, hvor luften hurtigt går af ballonen. Men vi ønsker dem da held og lykke med projektet!

Måske er du interesseret i...