©bilmagasinet.dk

Første billeder: BMW 6-serie Coupé

Surroundanlæg fra Bang & Olufsen med 16 højttalere er ekstraudstyr i den nye GT

15. marts 2011 af Bil Magasinet

Indholdet fortsætter efter annoncen

BMW har premiere på tredje generation af 6-serie Coupé på Shanghai Motor Show. Forgængeren lignede efter nogles mening en oppustet hvalfisk, men den gjorde sig bedre i virkeligheden, hvor BMW's tidligere designchef Chris Bangles streger gav mere mening, end når man så den på billeder.

Den nye model er 7,5 cm længere end forgængeren og har ligeledes 7,5 cm længere akselafstand, mens den er 4 cm bredere og 0,5 cm lavere.

©bilmagasinet.dk

BMW fremhæver bagagerummet som et af den nye models bilens fortrin udover seneste motorteknologi, høj ydelse og relativt lav forbrug og CO2-udslip. Bagagerummet rummer 460 liter.

Der fås to motorvarianter ved lanceringen sidst på foråret; 640i med 6-cylindret rækkemotor med twinscroll-turbo, aut. start/stop og 320 hk, og en V8'er med biturbo og 407 hk. Begge har som standard 8-trins automatgear.

Udstyrslisten er endeløs og omfatter aktiv styring (Integral Active Steering), elektronisk justérbar undervogn (Dynamic Damper Control) og adaptiv undervogn (Adaptive Drive). Der fås aktive LED-forlygter med kurvelys og aut. op/ned-blænding, mens tågeforlygter, baglygter og blinklys også er af LED-typen.

©bilmagasinet.dk

B&O-lydsystem
Lydsystem fra B&O fås som ekstraudstyr til den nte 6-serie. Da BMW henvendte sig til Bang & Olufsen for at tale om udviklingen af et lydsystem til deres fremtidige bilserier, var det ikke første gang, de to virksomheder skulle samarbejde. Bang & Olufsen har nemlig leveret specialdesignede aluminiumskomponenter til en række BMW-biler igennem mange år.

Det avancerede nye surround sound-system i 6-serien blev udviklet i al hemmelighed på Bang & Olufsens forskningscenter i Struer. Gennem mange måneder med intensiv forskning og udvikling begyndte lydsystemet at tage form. Målet er et produkt, hvor Bang & Olufsens rene, danske design smelter sammen med BMW’s nye stil med de flydende linjer.

©bilmagasinet.dk

6-serien forventes til Danmark i sommeren 2011.

Indholdet fortsætter efter annoncen

Indholdet fortsætter efter annoncen

Indholdet fortsætter efter annoncen

Indholdet fortsætter efter annoncen