Flertal vil forbyde dieselbiler i København

Et flertal i Teknik- og Miljøudvalget vil forbyde dieselbiler i København. Bagmanden bag forslaget er naturligvis Bil Magasinets favoritpolitiker – Morten Kabell

6. juni 2017 af Mathias Brandt

Hvis det står til Københavns teknik- og miljøborgmester, Morten Kabell, så skal det være slut ned dieselbiler i hovedstaden.

Udmeldingen kommer efter, at flere undersøgelser har understreget, at dieselbilernes forurening er skyld i flere tusinde dødsfald hvert år.

Læs mere på TV2

- Dieselbiler er nogle af de mest forurenende. Vi vil gerne have en ren luftzone, som man også har i andre europæiske byer, udtaler Morten Kabell til TV2.

Morten Kabell lægger vægt på, at Stuttgart i Tyskland fra 1. januar 2018 har forbudt dieselbiler i storbyen. Han mener, at København burde gøre det samme.

Han har bred opbakning til forslaget blandt udvalgsmedlemmerne i Teknik- og Miljøudvalget. 

Men Dansk Folkepartis miljøordfører, Pia Adelsteen, synes ikke godt om forslaget.

- Vi vil gerne have så ren luft som muligt, men et forbud mod dieselbiler har jeg det underligt med, siger hun til TV 2.

Hun bakkes op af Dennis Lange, som er jurist i FDM. Han mener, at forbuddet er unødvendigt, da problemet med dieselbiler er langt mindre omfangsrigt end det bliver diskuteret netop nu. Det vil også sætte mange billister i en svær situation, hvis de ikke længere må bruge deres dieselbiler i København, lyder det fra FDM.

Måske er du interesseret i...