Nissan GT-R

Nissan GT-R Kundebiler vil kunne leveres i Europa fra januar 2010 ©bilmagasinet.dk

Europæisk GT-R får Nürburgring-setup

Nissans superbil klar til Europa med dæk og dæmperindstilling fra rekordbil

9. december 2008 af Steen Bachmann

Indholdet fortsætter efter annoncen

Produktionen af Nissan GT-R med europæiske specifikationer indledes denne måned på Tochigi-fabrikken i Japan. Den håndbyggede 3,8-liters V6 biturbo-motor har fået en mindre justering af motorstyringen, der hæver ydelsen med 5 hk til 485 hk. Momentet er uændret 588 Nm.

På europæiske biler vil Dunlop SP Sport 600 DSST være standard. Dækket er udviklet specifikt til GT-R og sad på dén bil, der i september med Toshio Suzuki bag rattet kørte Nordsløjfen på Nürburgring på 7,29. Det er tre sekunder hurtigere end Walter Röhrl i Porsche GT2 (Porsches egen kører kørte herefter en GT-R på 7:54,00, hvilket fik Porsche til at hævde, at rekordbilen ikke stod på standarddæk. Læs mere her).

Eneste ændring på europæiske biler i forhold til bilen på 'Ringen er en mindre justering af støddæmpernes vandring.

Basisprisen i Storbritannien bliver £56,795, mens duellanten fra Nürburgring, Porsche GT2, med £128.000 er mere end dobbelt så dyr. I Tyskland skal GT-R koste fra 74.990 euro, mens en Porsche GT2 i dag koster ca. 175.000 euro. På danske plader vil GT-R koste ca. 1,7 mio. kr. 

Leverancerne af højre- og venstrestyrede biler med europæiske specifikationer sker fra april 2009 gennem et mindre antal specialiserede Nissan High Performance Centres, hvoraf det nærmeste ligger i Hamburg.

Pr. 8/12 har Nissan modtaget depositum på 2.500 ordrer fra europæiske kunder, hvoraf 1.200 er fra UK. På grund af den store efterspørgsel vil kunder, der bestiller en bil i dag, først kunne få den leveret i midten af 2010.

Indholdet fortsætter efter annoncen

Indholdet fortsætter efter annoncen

Indholdet fortsætter efter annoncen

Indholdet fortsætter efter annoncen