DS 7 Crossback
DS 7 Crossback

DS 7 Crossback: Her er Frankrigs nye luksusbil

Hvad skal den kommende franske præsident køre i? Et bud kunne være det nye flagskib fra DS-mærket.

4. april 2017 af Bil Magasinet

Det Citroën-ejede bilmærke DS har et nyt flagskib på gaden om et år med mange af de komfort- og sikkerhedsmæssige features, som mærket i dag savner for at kunne matche de tyske konkurrenter.

DS 7 Crossback kommer med tre turbobenzin- og to dieselmotorer, og en ny 8-trins automatgearkasse. Der kommer også en plugin hybrid-udgave. 

DS 7 Crossback
DS 7 Crossback

På Genève-udstillingen viste DS en næsten produktionsklar udgave af bilen, der er delvis selvkørende, har automatisk parkering og trætheds- og nattesyns-assistent. DS' udgave af Night Vision-systemet hjælper ved hjælp af infrarøde kameraer med at se om natten op til 100 meter.

Her er også aktive LED-forlygter, hvor lyskeglen tilpasser sig til vejforhold og køretøjets hastighed, og aktiv affjedring, der bruger et kamera til at identificere og forudse bump og ujævnheder i vejen for at opnå bedre komfort.

Kabinen har  to 12-tommer skærme: Den første til styring af navigation og multimedia. Den anden er en personaliseret skærm, hvor man selv bestemmer indholdet. Til DS 7 Crossback har den franske lydspecialist Focal skabt et highend hifi-system med 14 højttalere.

- Vi lancerede DS-mærket for to år siden på Geneva International Motor Show. I år valgte vi denne specielle event til verdenspremieren på den nye DS 7 Crossback, vores SUV, og den første i anden række af vores DS-modeller. Bilen forener fransk design i luksus-segmentet med fremtidens teknologi i et avantgarde køretøj, siger Yves Bonnefont, der er CEO for DS-mærket.

Måske er du interesseret i...