© Land Rover

Range Rover udvider familien: Her er den danske pris på Velar

Velar er det fjerde medlem af den engelske herregårdsfamilie. Bilen lander på det danske marked til sommer, men allerede nu er prisen på plads.

5. marts 2017 af Redaktionen


Den første Range Rover så dagens lys i 1970, da Land Rover præsenterede luksus-SUV’en. Nu, næsten halvtreds år efter, kommer der så et nyt medlem til familien. Som vi tidligere har skrevet om, kommer den nye Range Rover til at hedde Velar, og den udfylder pladsen mellem Evoque og Range Rover Sport.

Velar’en er ifølge den britiske bilproducent bygget ud fra et minimalistisk design, hvor kabinen skal være et roligt tilflugtssted med en lækker kvalitetsfølelse. 

Tørskoet transport

Velar er udstyret med firehjulstræk, luftaffjedring ved alle fire hjul og en frihøjde på 251 mm. Vadedybden er på imponerende 650 mm, som kombineret med Land Rover's udvalg af traktionsteknologier såsom Terrain Response 2 og All Terrain Progress Controll tilbyder egenskaber i verdensklasse i al slags terræn.

© Land Rover

Miljøvenlige firecylindrede dieselmotorer tilbydes i varianter med 180 hk og 240 hk. Disse motorer får selskab af den nye, højteknologiske firecylindrede benzinmotor, som yder 250 hk og accelererer fra 0-100 km/t på kun 6,7 sekunder.

Den trykladede V6-benzinmotor med 380 hk kombinerer høj ydelse med et unikt soundtrack og gør Velar i stand til at nå 100 km/t på kun 5,7 sekunder, hvorefter festen fortsætter, indtil den når den elektronisk begrænsede tophastighed på 250 km/t.

Velar er designet og udviklet på Land Rovers udviklingscentre i Storbritannien, og den vil blive produceret på virksomhedens produktionsanlæg i Solihull i Storbritannien. Den kommer på markedet fra sommer 2017 til en pris, som starter ved 1.057.900 danske kroner. 

Måske er du interesseret i...