Christina slog drengene: Her er vinderne af Dansk Motorsport Award 2017

Der var ingen priser til Kevin Magnussen efter et skuffende Formel 1-år. Til gengæld hentede Christina Nielsen anerkendelse for sin præstation i blandt andet Le Mans. Her kan du se alle vinderne.

2. februar 2017 af Esben Skrumsager


Torsdag aften løb årets store Motorsport Award af stablen i Herning Messecenter. Blandt gæsterne var en lang række prominente navne inden for dansk motorsport; Thorkild Thyrring, John Nielsen og Lars Erik 'Hjulspin' Nielsen.

Selvom alle tre for længe siden har indstillet karrieren, endte sidstnævnte alligevel på scenen, da datteren Christina Nielsen, som var forhindret i selv at deltage i løjerne, blev hædret med prisen som årets banesport-kører.

Historisk præstation hædret

Christina Nielsen skrev i 2016 ikke bare dansk, men også international, bilsportshistorie. I juni debuterede hun sammen med Formula Racing som den første danske kvinde i 24-timers løbet på Le Mans efter bl.a. at have vundet sin klasse i det historiske Sebring 12-timers løb i marts.

Kulminationen kom dog da Christina og holdkammerat Balzan efter sidste afdeling af det amerikanske WeatherTech Sportscar Championship for GT D kunne lade sig kåre som samle vinder af serien. Det er ikke præsteret før af nogen kvindelig racerkører.

Årets uprofilerede profil

Årets profil blev Stig Neergaard foran blandt andre Kevin Magnussen.

Stig er måske ikke et kendt navn overalt i danmark, men han er entydigt Danmarks ”Mr. Dragracing”, da han i mere end 20 år har vist flaget internationalt i den højeste kategori, Top Fuel. 

I 2016 blev det til sølvmedalje i det officielle FIA European Championship i klassen, efter østjyden kunne notere to finalesejre samt en andenplads undervejs i de seks afdelinger.

Top Fuel-dragstere er fartmonstre med op mod 10.000 hk. I 2013 blev Stig den første i Europa til at sætte en tid under de magiske 4 sekunder på distancen.

Imellem løbene i Europa har Stig Neergaard regelmæssigt deltaget i løb i sportens mekka, USA, samt bl.a. i Sydafrika hvor han også virker som motortuner.

Ingen har som han sat Danmark på kortet når det gælder verdens hurtigste motorsport.

Herunder kan du se alle vinderne ved Dansk Motorsport Award 2017.

Dansk Motorsport Award 2017 - vinderne

Årets rally-team: Jacob Madsen/Line Lykke Jensen
Årets speedway-kører: Benjamin Basso
Årets banesport-kører: Christina Nielsen
Årets motocross-kører: Thomas Kjer Olesen
Årets karting-kører: Noah Watt
Årets road racing-kører: Lotte Uhre
Årets bilsport-kører: Marco Sørensen og Nicki Thiim
Årets talent: Nicklas Nielsen
Årets mekaniker-lærling: Kasper Kvist Larsen
Årets MC-sportskører: Thomas Kjer Olesen
Årets motorsport-event: Speedway Grand Prix I Horsens
Årets DTC-kører: Kasper H. Jensen
Årets Fair Play-pris: Aske Nygaard Bramming
Årets profil: Stig Neergaard

Måske er du interesseret i...