Copenhagen Historic Grand Prix 2017

Norske Johan Solman var flyvende i sin 1962 Jaguar E-type ved sidste års grandprix på Bellahøj Park. Den 6-cylindrede rækkemotor gav et herligt brøl, der kan høres igen i år.

© Kristian Rasmussen

CHGP 2017: Her er tidsplanen

Der er lagt op til et brag af et historisk racerløb, når Copenhagen Historic Grand Prix afvikles i København i weekenden. Her kan du se, hvad der sker

3. august 2017 af Steen Bachmann

Der er tradition for, at det ikke kun er spændende klassiske biler, der bliver luftet på den 2,4 kilometer lange racerbane på Bellahøj, men også legendariske racerkørere der ryster støvet af sig og kryber ned i cockpittet. 

De sætter sig bag rattet af de gamle racere og slår sig løs, som de gjorde, da de og bilerne ­stadig var unge.

I år kommer racerkørere som Tom Kristensen, verdensmestrene Marco Sørensen og Nicki Thiim, Porsche-fabrikskører Michael Christensen, tidligere Formel 1-verdensmester Jaques Villeneuve og mange andre.

Der bliver mulighed for at opleve historiske motorcykler få fuld gas på bybanen - lige fra en replika af en Ducati fabriksracer fra 1987 over japanske superbikes fra starten af 90'erne og til tunede 50 cc-knallerter. 

Der bliver også afviklet tre afdelinger af MASCOT DTC-serien, hvor der er garanti for action på den smalle, men hurtige bybane.

Her er tidsplanen:

DTC-løbene er et stærkt underholdende indslag. Der køres tæt, og kørerne er ikke bange for at gnubbe skuldre med hinanden.

Redaktionen fra Bil Magasinet skal også til Copenhagen Historic Grand Prix, for vi kan ikke andet end at støtte et arrangement med så megen musik fra racermotorer midt i København!

Bemærk, at børn har gratis adgang ifølge med voksne -  det er en glimrende mulighed for at give ungerne lidt sund opdragelse. Billetter fås her.

Måske er du interesseret i...