Læs også

Bemærk den nye grill og de nye forlygter

Ny Golf Plus

VW Golf Bluemotion 2008

VW Golf Bluemotion 2008 ©bilmagasinet.dk

Blågrøn miljøvenlig Golf

Med BlueMotion teknologi kører VW Golf over 20 km på en liter diesel

19. marts 2008

Indholdet fortsætter efter annoncen

FOrårsfornemmelserne hos VW er blågrønne, miljøvenlige ønsker om et bedre miljø. Med et gennemsnitligt forbrug på 22,2 km/l og et CO2-udslip på beskedne 119 g/km, har Golf BlueMotion en profil, der passer perfekt i tidsånden.

Allerede sidste år kunne Volkswagen præsentere Passat BlueMotion for danskerne. Nu er der kommet endnu et medlem til den miljøbevidste familie: Golf BlueMotion. Den står allerede nu klar hos de danske forhandlere. Golf BlueMotion har reduceret sit brændstofforbrug med 20 %, og kører 22,2 km/l i gennemsnit. Ligeledes er CO2-udslippet reduceret fra 135 til 119 g/km. Golf BlueMotions tank rummer 55 liter diesel, dvs., at man på én tank kan tilbagelægge over 1200 km non-stop.

Volkswagens miljømærke „BlueMotion“ pryder denne Golf på såvel kølergrill som på bagsmæk og modellen giver sig på denne vis til kende, som sin rækkes mest sparsommelige udgave.
 
I Golf BlueMotion ligger den kendte 105 hk stærke TDI-motor med et drejningsmoment på 250 Nm. De tyske ingeniører har pillet ved softwaret og derved både sænket omdrejningstallet og samtidig forbedret emissionsværdierne. Golf BlueMotion er naturligvis udstyret med dieselpartikelfilter. Forbedringerne er opnået gennem modifikationer af motorstyringen, gearkassens længere oversættelse af tredje, fjerde og femte trin, samt aerodynamiske forbedringer under bilen og en mere lukket kølergrill.

Undervognen er sænket ca. 15 mm, og det bidrager til reduktion af luftmodstanden. Dækkene på Golf BlueMotion er rullemodstandsoptimerede og lufttrykket er forhøjet med 0,3 bar. Endnu et kendetegn ved Golf BlueMotion er multifunktionsinstrumentet "Plus", som er standard i samtlige BlueMotion modeller. ”Plus” giver en særlig anvisning til føreren, når der skal skiftes gear, da en af de største påvirkninger af brændstofforbruget i virkeligheden er kørestilen.
Derudover har Golf BlueMotion det samme komplette udstyr som sin ”almindelige” pendant.

Golf BlueMotion fås fra kr. 278.300,- og er dermed ca. kr. 4.600,- billigere end den tilsvarende Trendline model.

Indholdet fortsætter efter annoncen

Indholdet fortsætter efter annoncen

Indholdet fortsætter efter annoncen

Indholdet fortsætter efter annoncen