Audi A5 DTM kommer lige fra racerbanen

Audi A5 DTM stiller med 3,0 TDI-motor med 245 hk, 20"-fælge og skålformede stole inspireret af Deutsche Tourenwagen Masters (DTM)

28. november 2015 af Bil

Audi A5 DTM Selection er den tredje model, der hylder den tyske standardvognsserie. Her er DTM-, quattro- og Audi Sport-logoer på motorhjelm, døre og bagruden, og lakering i misanorød med kontraster i form af komponenter i sort højglans på fronten, panelerne og bagenden.

Frontskørtet og de store luftindtag med sekskantede gitre skal bidrage til det særlige look. De støbte aluminiumsfælge fra Audi Sport er udført i 5-eget dobbeltdesign og mat titanlook. Størrelsen er 9J x 20 med 265/30 R 20-dæk.

Når døren er åben, projicerer indstigningslyset et DTM-logo på vejen. Specialmodellens panellister er også forsynet med Audi Sport-logo, og der er tonede ruder bagi. Kabinen har skålformede sæder med kraftige konturer, som kendes fra Audi RS5 Coupé. Sædernes ryglænsafdækninger er ligesom dekorindlæggene i dør- og sidebeklædningerne samt i midterkonsollen lakeret i farven misanorød.

Røde syninger pryder sæderne og multifunktionssportslæderrattet. Sidstnævnte har flad bund og er delvis betrukket med Alcantara. Pedalerne er fremstillet af ædelstål.

Motoren er en V6 3,0 TDI med 245 hk og et drejningsmoment på 580 Nm. Den accelererer coupéen fra 0-100 km/t på 5,9 sek. og videre op til den elektronisk begrænsede tophastighed på 250 km/h. Kræfterne overføres til det permanente firehjulstræk quattro via en 7-trins S tronic-gearkasse.

Den spektakulære coupé er den tredje DTM-specialmodel fra Audi. De to foregående er A4-Limousine fra 2005 og A5 Coupé fra 2013. Audi har begrænset serien af A5 DTM selection til 50 eksemplarer.

Måske er du interesseret i...