© BMW

Aprilsnar: BMW M3 Pickup

BMW byggede den kun for sjov - men den kan i højeste grad køre

4. april 2011 af Steen Bachmann

De seneste uger har spionfotograferne bag hegnet på Nürburgring skudt en mystisk, camoufleret pickup, der farede rundt i høj fart. BMW M GmbH sendte 1. april en pressemeddelelse ud, hvor de forklarer, at det er en BMW M3 Pickup.

BMW har kun tænkt sig at bygge den i dette ene eksemplar, der nu skal bruges som showbil og som intern transporter på M-fabrikken. Bilen er baseret på en M3 Cabriolet, og har targatag og åbent lad. Lasteevnen er hævet til 450 kg, mens ydelsen fra V8'eren er uændret 420 hk.

© mmm.dk

Pickuppen har været en tur omkring vindtunnelen hos BMW Group’s Aerodynamic Test Centre, hvor den har udmærket sig med en vindmodstand på niveau med M3 Coupé. Omgangstiden på Nürburgring er ikke oplyst, men under test har speedometeret ramt 300 km/t uden problemer.

Pickuppen er 50 kg lettere end M3 Cabriolet, og yderligere 20 kg forsvinder, når man afmonterer targataget. Ladet er bygget i aluminium og rummer 20 golfbags (!), og som den første M-bil i historien har bilen hængertræk. M3 Pickup er godkendt af de tyske synsmyndigheder som varebil.

På billedet her holder M3 Pickup i den hellige M-garage sammen med en forgænger fra 1980'ene.

© mmm.dk

Måske er du interesseret i...