Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio, 2017, forfra, grå, Jebel Jais, bjergvej
© Alfa Romoe

Alfa Romeo Stelvio Q: En af de mest velafbalancerede biler, jeg har prøvet

Alfa Romeo Stelvio Qadrifoglio er verdens hurtigste SUV (lidt endnu). Vi har sendt Mikkel Thomsager til Dubai for at prøve den. Hans begejstring er ikke til at skjule.

15. december 2017 af Mikkel Thomsager
Jebel Jais bjerget, bjergveje, Dubai, serpentinervej
© Alfa Romdeo

Hvor?

Jebel Jais bjerget, det højeste punkt i Forenede Arabiske Emirater, syd for Dubai, også kendt som Mellemøstens Stelvio pas.

Hvad er nyt?

Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio er ny topmodel i Stelvio-programmet. V6-motoren på 510 hk går igen fra Giulia, men Stelvio Quadrifoglio er firehjulstrukket, og den introducerer en ny bagaksel med momentforskydningssystem (torque vectoring), som giver øget stabilitet og mere direkte styreegenskaber.

Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio, 2017, bagfra, grå, Jebel Jais, bjergvej

Hvordan kører den?

Fremragende. Intet mindre. 

Jeg forventede, at en 510 hestes højbenet SUV med banerace-ambitioner - det er angiveligt verdens hurtigste SUV på Nürburgring - ville være en hård hund, men det er en af de mest velafbalancerede biler jeg har prøvet. 

Stelvio Quadrifoglio krænger faktisk lidt, men har ikke desto mindre fantastisk kontrol over karrosseriet, uden at affjedringskomforten er ekspederet i et brandudsalg. Af samme grund virker effekten ikke overvældende eller dominerende, men brugbar, kompetent og harmonisk. 

Ret godt gået i en bil, der går fra 0-100 km/t på 3,8 sekunder og topper ved 283 km/t.

Hvem er konkurrenterne?

Reelt er der kun en rigtig konkurrent, og det er den nye Mercedes-AMG GLC 63, der også har 510 hk. Hverken BMW eller Audi kan levere så mange hk i denne biltype. 

Til gengæld er Land Rover klar med en Range Rover Sport, der fås med både 510 og 525 hk. Det er faktisk en større bil, men startprisen er ikke langt fra Stelvio Quadrifoglio.

Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio, 2017, kabine, frontpanel
© Alfa Romeo

Hvornår lanceres den?

Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio kan bestilles nu. Levering fra april 2018. Prisen bliver ca. 1,7 mio. kr. eller 1,1 mio. som varevogn på gule nummerplader.

Vi synes…

Mens Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio er en dedikeret banenbil, som få ejere vil nøjes med som eneste bil, så er Stelvio Quadrifoglio en helt anderledes afbalanceret bil, der rummer bane og børnehave i et. 

Det er en perle, der vidner om Alfa Romeos potentiale - når de vil.

Måske er du interesseret i...