Avanceret undervogn til Det gule Lyn

Skrevet 1. maj 2012 af Bil Magasinet. Foto: bilmagasinet.dk

Astra OPC får en avanceret undervogn med mekanisk spærredifferentiale og justerbare støddæmpere

Se mere om: opel, astra, opc

Se flere artikler, videoer, tests og alle modeller i vores Opel univers.

Opel

Opel har udviklet en særlig high performance undervogn til Astra OPC med såkaldte HiPerStrut (High Performance) fjedre og støddæmpere fra ZF Sachs, mechatronic FlexRide justérbar undervogn, mekanisk spærredifferentiale og Brembo bremser. For at sikre effektiv overførsel af motorens 280 hk og 400 Nm drejningsmoment er bilen udstyret med 19” alu-fælge med Pirelli dæk i størrelsen 245/40.

FlexRide affjedring tilpasset af OPC afdelingen
Mechatronic FlexRide undervognen er udviklet specielt til bilen af Opels OPC afdeling. Systemet gør det muligt at vælge mellem tre forskellige køreindstillinger. Standardindstillingen er et kompromis mellem komfort og sport uden at give køb på bilens dynamiske egenskaber gennem sving. Trykkes ”Sport” knappen ind, bliver affjedringen fastere med mindre krængning gennem sving og en mere direkte styring.

Den mest kompromisløse indstilling af undervognen hedder “OPC”. Her bliver styringen endnu mere kontant, speederen reagerer hurtigere, og affjedringen strammes yderligere op, men med hurtig og relativ blød re-bound af støddæmperne, så hjulene hurtigt genvinder kontakt med vejbanen efter en ujævnhed - uden at bilen opleveres som ukomfortabel. Bilens krængning minimeres yderligere i OPC indstillingen.

Sammenlignet med Astra GTC 1,6 med 180 hk har ingeniørerne øget stivheden i fjedrene med godt 30 procent og sænket bilen yderligere én centimeter, så bilens tyngdepunkt kommer endnu tættere på vejbanen. For at øge præcisionen i affjedringen er gummibøsninger og bagaksel gjort stivere.

ESC kan de-aktiveres
ESC-systemet har tre indstillinger:

* Standard er til hverdagskørsel
* Competetive hæver grænsen for, hvornår systemet griber ind, men hvis en farlig situation opstår, mens bilen køres på kanten af, hvad der er muligt, griber ESC-systemet ind
* ESP Off - det gøres ved at holde knappen nede mere end fem sekunder - kobler ESC-systemet helt fra.

Drexler spærredifferentiale øger stabiliteten
For at sikre en effektiv overførsel af kræfterne fra forhjulene til vejbanen er Astra OPC udstyret med et mekanisk flerpladet Drexler spærredifferentiale. Drexler Motorsport differentialet er belastningsafhængigt - det låser under acceleration for at forhindre hjulspind og låser op under deceleration for at ESP og ABS systemet kan arbejde.

 

En halv million Insignia'er
Opel har netop rundet en halv million producerede Insignia på fabrikken i Rüsselsheim, hvor Opel bygger alle tre karrosserivarianter. Insignia nummer 500.000 var en hvid Sports Tourer med 195 hk dieselmotor. Af de 500.000 Insignia er de 7.600 solgt til danske kunder. I Danmark er 68 procent Sports Tourer, 22 procent 5-dørs og 10 procent 4-dørs. Opel Insignia blev kåret til Car of the Year 2009 i Europa. 

Skriv en kommentar

770 robotter bygger Astra

Opel Astra og Insignia bygges på Opels store fabrik i Rüsselsheim. Her er 770 fuldautomatiske robotter programmeret til at holde styr på tre forskellige Insignia-karrosserivarianter, den 5-dørs Astra og de mere end 9.000 dele, der bruges til Insignia og Astra. 3.000 bilarbejdere er beskæftiget på produktionslinjen, og de arbejder normalt i to-holds skifte. Kapaciteten er 60 biler i timen svarende til 860 biler om dagen.

Mest læste

Læsernes Gumball 3000-billeder
Gallerier 26. maj 2015

Har du skudt nogle af bilerne fra årets Gumball 3000-karavane? Send dem til os på facebook.com/bilmagasinet - så lægger vi dem på sitet, så alle kan nyde dem.

Kommentarer

Konkurrence

  • Hvem vinder valget?

    Konkurrence 27. maj 2015

    Hvis du får ret i, at Helle vinder, sætter vi en designertaske til en værdi af 10.000 kr. på højkant. Omvendt, hvis Lars Løkke Rasmussen vinder, og det ham, du tror på, er der fadøl til en værdi af 10.000 kr.

Seneste

Video

  • Se Gumball-bilerne køre om kap

    Video 27. maj 2015

    Årets Gumball-karavane stoppede hos Koenigsegg i Sverige, hvor flere af superbilerne kørte om kap på test-anlægget. Kig med her.


Abonnér på BIL MAGASINET nu! Se alle tilbud