Facelift: Audi Q5

Skrevet 27. apr 2012 af Bil Magasinet. Foto: bilmagasinet.dk

Får overhaling med ny front og lavere forbrug

Se mere om: q5, audi

Se flere artikler, videoer, tests og alle modeller i vores Audi univers.

Audi

Audi benytter faceliftet af Q5 til en introducere en hybridudgave, der ifølge fabrikken har en ydelse som en V6-motor med en 4-cylindret motors brændstofforbrug. Audi hybrid quattro har 2,0 TFSI-motor med 211 hk/350 Nm samt en elmotor med 54 hk/210 Nm. Tilsammen kan begge motorer kortvarigt yde 245 hk og 480 Nm, og pointen er lavt forbrug og høj ydelse på samme tid.

De fem yderligere motormuligheder i Q5 har alle direkte indsprøjtning, trykladning og aut. start/stop-system. Forbruget er reduceret med op til 17 pct., så den mindste 2,0 TDI med 143 hk nu kører 18,9 km/l. Den fås også med 177 hk, mens den anden motor er V6 3,0 TDI med 245.

På benzinsiden fås 2,0 TFSI med turbo og 225 hk og V6 3,0 TFSI med kompressor 272 hk. Sidstnævnte har en 0-100-tid på 5,9 sek.

Udover den mindste 2,0 TDI fås alle med quattro firehjulstræk, der under almindelige forhold lader midterste differentiale fordele trækkraften i forholdet 60:40 til bag- og foraksel. Hvis det bliver nødvendigt, omfordeles trækkraften hurtigt.

En ny elektro­mekanisk servostyring tilpasser sin effekt til bilens hastighed, bruger ingen energi ved ligeudkørsel og reducerer dermed brændstof­forbruget med ca. 0,2 l pr. 100 km. Elektrisk parkeringsbremse kan som ekstraudstyr suppleres med en igangsætningsassistent, og på stejle nedkørsler regulerer nedkørselsassistenten, som er standardudstyr, hastigheden.

LED-lys er ekstraudstyr
Som ekstraudstyr fås xenon plus (ekstraudstyr) med LED-dagskørelys, der danner en karakteristisk omsluttende bøjle både foran og bagpå. På fronten er singleframe-kølergrillen i sort højglans med skrånende øverste hjørner, og lodrette kromlameller.

Nyhed er en træthedsassistent. På baggrund af ratbevægelserne og andre parametre registrerer systemet, hvis førerens opmærksomhed forringes, og foreslår, at føreren holder en pause.

Ekstraudstyr er også aktiv radarbaseret fartpilot, vognbaneassistent og vejbanealarm. Har du kassen, kan du få Bang & Olufsen-soundsystem og MMI Navigation plus med stor harddisk, 7" farvedisplay, 3D-grafik og dvd-afspiller. Bluetooth Autotelefon online og trådløst WLAN-netværk fås også, så passagererne har fri og hurtig adgang til  internettet med deres mobile apparater. Føreren kan bruge online-tjenester fra Audi connect som søgning efter specielle destinationer via Google med stemmebetjening, navigation ved hjælp af Google Earth-billeder og Street View.

En anden nyhed er en smartphone-app - Audi music stream. Med den kan føreren modtage 5.000 internetradiostationer og gemme favoritterne på sin mobiltelefon. Det valgte program hentes via WLAN til MMI Navigation plus og afspilles via audiosystemets højttalere. Styringen af webradioen sker ligeledes via bilens betjeningselementer.

Den faceliftede Audi Q5 forventes hos de danske forhandlere til september.

Skriv en kommentar

Mest læste

Sælges: Paul Walkers Supra fra The Fast & The Furious
Bil Nyheder 20. apr 2015

Skal du være den næste ejer af den originale Toyota Supra, der blev kørt af Paul Walker i Fast & Furious?

Kommentarer

Konkurrence

  • Vind Apples iPad Air 2

    Konkurrence 11. mar 2015

    Tyndere, lettere og hurtigere end sin forgænger. Få den ultimative tablet- og brugeroplevelse med Apples nye iPad Air 2.

Seneste

Video

  • Lyden af 33 fantastiske motorer

    Video 24. apr 2015

    For nogen er dette bare larm, men for os er lyden af motorerne, der springer i gang i disse 33 klassiske biler, ligesom himlens bassuner. Lyt med her


Abonnér på BIL MAGASINET nu! Se alle tilbud