Facelift: Audi Q5

Skrevet 27. apr 2012 af Bil Magasinet. Foto: bilmagasinet.dk

Får overhaling med ny front og lavere forbrug

Se mere om: q5, audi

Se flere artikler, videoer, tests og alle modeller i vores Audi univers.

Audi

Audi benytter faceliftet af Q5 til en introducere en hybridudgave, der ifølge fabrikken har en ydelse som en V6-motor med en 4-cylindret motors brændstofforbrug. Audi hybrid quattro har 2,0 TFSI-motor med 211 hk/350 Nm samt en elmotor med 54 hk/210 Nm. Tilsammen kan begge motorer kortvarigt yde 245 hk og 480 Nm, og pointen er lavt forbrug og høj ydelse på samme tid.

De fem yderligere motormuligheder i Q5 har alle direkte indsprøjtning, trykladning og aut. start/stop-system. Forbruget er reduceret med op til 17 pct., så den mindste 2,0 TDI med 143 hk nu kører 18,9 km/l. Den fås også med 177 hk, mens den anden motor er V6 3,0 TDI med 245.

På benzinsiden fås 2,0 TFSI med turbo og 225 hk og V6 3,0 TFSI med kompressor 272 hk. Sidstnævnte har en 0-100-tid på 5,9 sek.

Udover den mindste 2,0 TDI fås alle med quattro firehjulstræk, der under almindelige forhold lader midterste differentiale fordele trækkraften i forholdet 60:40 til bag- og foraksel. Hvis det bliver nødvendigt, omfordeles trækkraften hurtigt.

En ny elektro­mekanisk servostyring tilpasser sin effekt til bilens hastighed, bruger ingen energi ved ligeudkørsel og reducerer dermed brændstof­forbruget med ca. 0,2 l pr. 100 km. Elektrisk parkeringsbremse kan som ekstraudstyr suppleres med en igangsætningsassistent, og på stejle nedkørsler regulerer nedkørselsassistenten, som er standardudstyr, hastigheden.

LED-lys er ekstraudstyr
Som ekstraudstyr fås xenon plus (ekstraudstyr) med LED-dagskørelys, der danner en karakteristisk omsluttende bøjle både foran og bagpå. På fronten er singleframe-kølergrillen i sort højglans med skrånende øverste hjørner, og lodrette kromlameller.

Nyhed er en træthedsassistent. På baggrund af ratbevægelserne og andre parametre registrerer systemet, hvis førerens opmærksomhed forringes, og foreslår, at føreren holder en pause.

Ekstraudstyr er også aktiv radarbaseret fartpilot, vognbaneassistent og vejbanealarm. Har du kassen, kan du få Bang & Olufsen-soundsystem og MMI Navigation plus med stor harddisk, 7" farvedisplay, 3D-grafik og dvd-afspiller. Bluetooth Autotelefon online og trådløst WLAN-netværk fås også, så passagererne har fri og hurtig adgang til  internettet med deres mobile apparater. Føreren kan bruge online-tjenester fra Audi connect som søgning efter specielle destinationer via Google med stemmebetjening, navigation ved hjælp af Google Earth-billeder og Street View.

En anden nyhed er en smartphone-app - Audi music stream. Med den kan føreren modtage 5.000 internetradiostationer og gemme favoritterne på sin mobiltelefon. Det valgte program hentes via WLAN til MMI Navigation plus og afspilles via audiosystemets højttalere. Styringen af webradioen sker ligeledes via bilens betjeningselementer.

Den faceliftede Audi Q5 forventes hos de danske forhandlere til september.

Skriv en kommentar

Mest læste

Hold fast! Det er en Tesla!
Video 27. jan 2015

Denne mand filmer sine venners reaktion, når han træder speederen i bund i sin Tesla P85D. Se de fantastiske reaktioner

Kommentarer

Går du glip af noget?

  • Følg Bil Magasinet på Facebook

    Bil Nyheder 16. jan 2015

    Følg livet på redaktionen og være først med bilnyheder, konkurrencer, videoer og meget, meget mere. Like Bil Magasinet på Facebook - så går du ikke glip af noget.

Skal Bil Magasinet fortsat være til at betale - og på dansk, så giv os et like i kampen mod regeringens forslag om at pålægge skat på dansksprogede magasiner.

Seneste

Et super tilbud


Abonnér på BIL MAGASINET nu! Se alle tilbud