Facelift: Audi Q5

Skrevet 27. apr 2012 af Bil Magasinet. Foto: bilmagasinet.dk

Får overhaling med ny front og lavere forbrug

Se mere om: q5, audi

Se flere artikler, videoer, tests og alle modeller i vores Audi univers.

Audi

Audi benytter faceliftet af Q5 til en introducere en hybridudgave, der ifølge fabrikken har en ydelse som en V6-motor med en 4-cylindret motors brændstofforbrug. Audi hybrid quattro har 2,0 TFSI-motor med 211 hk/350 Nm samt en elmotor med 54 hk/210 Nm. Tilsammen kan begge motorer kortvarigt yde 245 hk og 480 Nm, og pointen er lavt forbrug og høj ydelse på samme tid.

De fem yderligere motormuligheder i Q5 har alle direkte indsprøjtning, trykladning og aut. start/stop-system. Forbruget er reduceret med op til 17 pct., så den mindste 2,0 TDI med 143 hk nu kører 18,9 km/l. Den fås også med 177 hk, mens den anden motor er V6 3,0 TDI med 245.

På benzinsiden fås 2,0 TFSI med turbo og 225 hk og V6 3,0 TFSI med kompressor 272 hk. Sidstnævnte har en 0-100-tid på 5,9 sek.

Udover den mindste 2,0 TDI fås alle med quattro firehjulstræk, der under almindelige forhold lader midterste differentiale fordele trækkraften i forholdet 60:40 til bag- og foraksel. Hvis det bliver nødvendigt, omfordeles trækkraften hurtigt.

En ny elektro­mekanisk servostyring tilpasser sin effekt til bilens hastighed, bruger ingen energi ved ligeudkørsel og reducerer dermed brændstof­forbruget med ca. 0,2 l pr. 100 km. Elektrisk parkeringsbremse kan som ekstraudstyr suppleres med en igangsætningsassistent, og på stejle nedkørsler regulerer nedkørselsassistenten, som er standardudstyr, hastigheden.

LED-lys er ekstraudstyr
Som ekstraudstyr fås xenon plus (ekstraudstyr) med LED-dagskørelys, der danner en karakteristisk omsluttende bøjle både foran og bagpå. På fronten er singleframe-kølergrillen i sort højglans med skrånende øverste hjørner, og lodrette kromlameller.

Nyhed er en træthedsassistent. På baggrund af ratbevægelserne og andre parametre registrerer systemet, hvis førerens opmærksomhed forringes, og foreslår, at føreren holder en pause.

Ekstraudstyr er også aktiv radarbaseret fartpilot, vognbaneassistent og vejbanealarm. Har du kassen, kan du få Bang & Olufsen-soundsystem og MMI Navigation plus med stor harddisk, 7" farvedisplay, 3D-grafik og dvd-afspiller. Bluetooth Autotelefon online og trådløst WLAN-netværk fås også, så passagererne har fri og hurtig adgang til  internettet med deres mobile apparater. Føreren kan bruge online-tjenester fra Audi connect som søgning efter specielle destinationer via Google med stemmebetjening, navigation ved hjælp af Google Earth-billeder og Street View.

En anden nyhed er en smartphone-app - Audi music stream. Med den kan føreren modtage 5.000 internetradiostationer og gemme favoritterne på sin mobiltelefon. Det valgte program hentes via WLAN til MMI Navigation plus og afspilles via audiosystemets højttalere. Styringen af webradioen sker ligeledes via bilens betjeningselementer.

Den faceliftede Audi Q5 forventes hos de danske forhandlere til september.

Skriv en kommentar

Mest læste

Læsernes Gumball 3000-billeder
Gallerier 26. maj 2015

Har du skudt nogle af bilerne fra årets Gumball 3000-karavane? Send dem til os på facebook.com/bilmagasinet - så lægger vi dem på sitet, så alle kan nyde dem.

Kommentarer

Konkurrence

  • Hvem vinder valget?

    Konkurrence 27. maj 2015

    Hvis du får ret i, at Helle vinder, sætter vi en designertaske til en værdi af 10.000 kr. på højkant. Omvendt, hvis Lars Løkke Rasmussen vinder, og det ham, du tror på, er der fadøl til en værdi af 10.000 kr.

Seneste

Video

  • Hurtig reaktion redder Mustang

    Video 25. maj 2015

    Kommer du bag rattet af den nye Mustang med V8-motor og splinternye bagdæk - i regnvejr - er det en fordel med hurtige reaktioner


Abonnér på BIL MAGASINET nu! Se alle tilbud