Den højlydte revolution

Min Fiat 127 Special (2-dørs)

Min Fiat 127 Special (2-dørs)

Min Fiat 127 Special (2-dørs) i orangerød blev helt vild, da den fik Pioneer anlæg. Special-modellen kendes firkant-motiverne i kølergitteret. Tågelygterne er eftermonterede

Skrevet 26. apr 2012 af Mikkel Thomsager. Foto: bilmagasinet.dk

Hvilken autoradio har du i din bil? Jeg savner min Pioneer

Se mere om: hifi, pioneer, bilminder

I 70'erne og 80'erne var der næsten mere prestige i at have et godt musikanlæg i bilen, end der var i bilen selv.

Med fare for at udstille min egen tvivlsomme bagage husker jeg, hvordan min orangerøde Fiat 127 Special (2-dørs) blev markant mere interessant, da jeg fik monteret Pioneer stereoanlæg (kassetteafspiller med vendbart tonehoved) med separat 7-bånds equalizer med integreret fader til de fire højttaler.

Den leverede sindsyge 4 x 25 watt, hvilket gav respekt på Torvet i Rønne, hvor "Eye in the sky" med Alan Parsons Project kunne høres helt ned i den anden ende af Torvet (det er et langt torv!), når jeg overhørte den forvrængning, der fulgte med ved fuld styrke. Hele bilen rystede, og der var en særlig resonans omkring den trekantede ventilationsrude i venstre dør, som jo også husede en solid, to-vejs højttaler. Det var fedt.

I januar 1985 havde magasinet "Bilen Motor og Sport" (som siden blev overtaget af Bil Magasinet), en skelsættende sammenlignende test af autoradioer, hvor Pioneer KEH-9300 fik utrolig fin vurdering. Men til en pris af 6.500 kr. lå den model langt ude i min fremtid.

Så meget får du i dag
I går var jeg for første gang i mange år atter til PR-møde hos den danske Pioneer importør. I dag får du en fremragende single-CD-afspiller med USB-indgang og 4 x 50 watt for 799 kr. Skal du have telefonopkobling via Bluetooth med, stiger prisen til 1.499 kr. Men så bliver radioen også endnu bedre.

Hvem tænker på det i dag, hvor langt de fleste biler er standardmonteret med en fuldt integreret radio, spørger du?

Men det er faktisk stadig sådan, at radioer til eftermontering byder på en del mere end de integrerede løsninger, og faktisk kan mange radioer til eftermontering integreres i bilen lige så godt som de standard-monterede.

Det nye sort i autoradio er App-radio, hvor bilens radio får færre features, men hvor din mobiltelefon til gengæld kan integreres 100 procent, så den reelt fungerer som bilens radio. Den slags har Pioneer mange af på det nye program.

Måske skulle man opgradere. Det kan være, Volvoen bliver mere interessant?

Skriv en kommentar

Mest læste

Hold fast! Det er en Tesla!
Video 27. jan 2015

Denne mand filmer sine venners reaktion, når han træder speederen i bund i sin Tesla P85D. Se de fantastiske reaktioner

Kommentarer

Går du glip af noget?

  • Følg Bil Magasinet på Facebook

    Bil Nyheder 16. jan 2015

    Følg livet på redaktionen og være først med bilnyheder, konkurrencer, videoer og meget, meget mere. Like Bil Magasinet på Facebook - så går du ikke glip af noget.

Skal Bil Magasinet fortsat være til at betale - og på dansk, så giv os et like i kampen mod regeringens forslag om at pålægge skat på dansksprogede magasiner.

Seneste

Et super tilbud


Abonnér på BIL MAGASINET nu! Se alle tilbud