305 km/t på Vigerslev Allé

På de første ture nåede han 305 km/t på langsiden. Senere sparede chaufføren, den tyske racerkører Dieter Depping lidt på dækkene, og så blev det kun til godt 250.km/t

På de første ture nåede han 305 km/t på langsiden. Senere sparede chaufføren, den tyske racerkører Dieter Depping lidt på dækkene, og så blev det kun til godt 250.km/t

Skrevet 22. apr 2012 af Mikkel Thomsager. Foto: bilmagasinet.dk

Bugatti Veyron slår hastighedsrekorden i Valby

305 km/t kørte Bugatti Veyron på Vigerslev Allé ved den internationale Racing Festival, og det var topfarten blandt alle de deltagende biler.

Igen i år blev Racing Festivallen en stor succes. De mange danske racerkørere kørte i alt 2.152.000 kr. ind til Dansk Røde Kors. Det er rekord og lige knap 150.000 kr. mere end for to år siden, hvor racingfestivallen blev holdt næsten sammen sted, men på en snørklet bane anlagt inde på Carlsbergs område.

I forhold til da, var banen i år flyttet uden for Carlsbergs grund til den afspærrede Vigerslev Allé, hvilket gav en bane med to langsider á godt 900 meter, og det gav de mange potente biler nye muligheder for at strække ud.


Læs også: Galleri: Racing Festival på Carlsberg


Det var her topnummer blandt bilerne, Bugatti Veyron Supersport, scorede topfart med 305 km/t på toppen, med den tyske rallyraid-kører Dieter Depping bag rattet.

Den blev skarpt forfulgt at Jan Magnussen, der formåede at få sin Corvette ZR1 op på 255 km/t, men flere af de andre superbiler, heriblandt Ferrari 458 og Aston Martin DBS, leverede tilsvarende køreoplevelser, til glæde for de mange tilskuere. Også her slog Racing Festivallen rekord med 56.000 besøgende - ifølge Racing Festviallen selv.

Læs også: Redaktørens dagbog: En god gang bytrafik


Det kostede 3.500 kr. at få en tur i passagersædet af den tysk/franske superbil, som takket være den nye højfartsbane opnåede stor popularitet. Faktisk blev der kørt ca. 80 ture med Bugatti Veyron, hvilket betyder, at den alene har kørt mere end 250.000 kr. ind.

Skriv en kommentar

Mest læste

Mågevinge med bred røv
Gallerier 20. maj 2015

Tysk specialist sænker og gør Mercedes SLS AMG bredere. Tjek de flotte billeder i galleriet

Kommentarer

Konkurrence

Seneste

Video

  • Vi giver den gas i en SLR McLaren

    Video 21. maj 2015

    Selv om Bil Magasinets redaktionschef Anders Richter er vant til hurtige biler, blev han alligevel overrasket over kraften i Mercedes SLR McLaren


Abonnér på BIL MAGASINET nu! Se alle tilbud