Lille Audi med stor motor

Skrevet 18. apr 2012 af Bil Magasinet. Foto: bilmagasinet.dk

Audi bekræfter: Vi bygger RS-udgave af den nye Q3. Det kan kun blive sjovt!

Se mere om: audi, q3

Se flere artikler, videoer, tests og alle modeller i vores Audi univers.

Audi

Audi RS Q3 Concept har den brølende 5-cylindrede turbomotor fra TT RS, der her udvikler 360 hk. Den er sænket 25 mm i forhold til den almindelige Q3 og har bredere sporvidde for at se mere barsk ud. Frontgrillen er i børstet og poleret aluminium og er designet med en ændret geometri - et særkende, der sandsynligvis dukker op på andre RS-versioner.

Forlygterne er med let mørktonet glas og har detaljer i krom og kulfiberforstærket plastik (CFRP). Frontkofangeren er redesignet i forhold til Q3 med mere muskuløse og større luftindtag; inderst er her bikubeformede gitre og yderst paneler i CFRP-materialet. Frontspoileren er også fremstillet i det lette materiale. Bilen farve hedder Ordos Blue - en mat blå med en svag nuance af gul.

Bagtil er her tagspoiler, diffuser og to karakteristiske ellipsoid-formede forkromede afgangsrør, og baglygter med klart glas.

I kabinen er her nappalæder med Dark blue Alcantara som kontrast på racerstolene, og stilke og detaljer i CFRP-materialet. Rattet er primært beklædt med såkaldt black velvet læder, der skal give et bedre greb og samtidig er modstandsdygtigt mod snavs og slid.

Motoren er dækket af et kulfiberskjold, og de fem cylindre har hvert sit nummer skrevet på tændrørscoveret.

Motoren har direkte indsprøjtning og turbolader og er på 2.480 cm3. De 360 hk giver en 0-100-tid på 5,2 sek. og en topfart på 265 km/t via en 7-trins S-tronic dobbeltkoblingsgearkasse. Q3 RS trækker normalt på forhjulene, men kan overføre kræfter til baghjulene via en hydraulisk og elektronisk styret kobling, når det er nødvendigt. Konceptbilen står på 255/30-dæk på 20" alufælge.

Der er ingen oplysninger om introduktionsdato for Q3 RS.

Skriv en kommentar

Mest læste

Her er verdens dyreste bilnøgle
Gallerier 10. apr 2015

Koeniegsegg har lavet en bilnøgle til 2,2 millioner kroner. Se den og fem andre eksempler på vildt ekstraudstyr til biler her

Kommentarer

Konkurrence

  • Vind Apples iPad Air 2

    Konkurrence 11. mar 2015

    Tyndere, lettere og hurtigere end sin forgænger. Få den ultimative tablet- og brugeroplevelse med Apples nye iPad Air 2.

Seneste

Video

  • Se den vilde VW Amarok Hunter Edition

    Video 19. mar 2015

    Kig med når Mikkel Thomsager viser rundt i enhver jægers vildeste drøm, nemlig en VW Amarok Hunter Edition, der er udstyret med alt fra kaffemaskine til våbenskab


Abonnér på BIL MAGASINET nu! Se alle tilbud