Lille Audi med stor motor

Skrevet 18. apr 2012 af Bil Magasinet. Foto: bilmagasinet.dk

Audi bekræfter: Vi bygger RS-udgave af den nye Q3. Det kan kun blive sjovt!

Se mere om: audi, q3

Se flere artikler, videoer, tests og alle modeller i vores Audi univers.

Audi

Audi RS Q3 Concept har den brølende 5-cylindrede turbomotor fra TT RS, der her udvikler 360 hk. Den er sænket 25 mm i forhold til den almindelige Q3 og har bredere sporvidde for at se mere barsk ud. Frontgrillen er i børstet og poleret aluminium og er designet med en ændret geometri - et særkende, der sandsynligvis dukker op på andre RS-versioner.

Forlygterne er med let mørktonet glas og har detaljer i krom og kulfiberforstærket plastik (CFRP). Frontkofangeren er redesignet i forhold til Q3 med mere muskuløse og større luftindtag; inderst er her bikubeformede gitre og yderst paneler i CFRP-materialet. Frontspoileren er også fremstillet i det lette materiale. Bilen farve hedder Ordos Blue - en mat blå med en svag nuance af gul.

Bagtil er her tagspoiler, diffuser og to karakteristiske ellipsoid-formede forkromede afgangsrør, og baglygter med klart glas.

I kabinen er her nappalæder med Dark blue Alcantara som kontrast på racerstolene, og stilke og detaljer i CFRP-materialet. Rattet er primært beklædt med såkaldt black velvet læder, der skal give et bedre greb og samtidig er modstandsdygtigt mod snavs og slid.

Motoren er dækket af et kulfiberskjold, og de fem cylindre har hvert sit nummer skrevet på tændrørscoveret.

Motoren har direkte indsprøjtning og turbolader og er på 2.480 cm3. De 360 hk giver en 0-100-tid på 5,2 sek. og en topfart på 265 km/t via en 7-trins S-tronic dobbeltkoblingsgearkasse. Q3 RS trækker normalt på forhjulene, men kan overføre kræfter til baghjulene via en hydraulisk og elektronisk styret kobling, når det er nødvendigt. Konceptbilen står på 255/30-dæk på 20" alufælge.

Der er ingen oplysninger om introduktionsdato for Q3 RS.

Skriv en kommentar

Mest læste

Hold fast! Det er en Tesla!
Video 27. jan 2015

Denne mand filmer sine venners reaktion, når han træder speederen i bund i sin Tesla P85D. Se de fantastiske reaktioner

Kommentarer

Går du glip af noget?

  • Følg Bil Magasinet på Facebook

    Bil Nyheder 16. jan 2015

    Følg livet på redaktionen og være først med bilnyheder, konkurrencer, videoer og meget, meget mere. Like Bil Magasinet på Facebook - så går du ikke glip af noget.

Skal Bil Magasinet fortsat være til at betale - og på dansk, så giv os et like i kampen mod regeringens forslag om at pålægge skat på dansksprogede magasiner.

Seneste

Et super tilbud


Abonnér på BIL MAGASINET nu! Se alle tilbud