Toyota GT86 får dansk premiere på Carlsberg

Skrevet 11. apr 2012 af Mikkel Thomsager. Foto: bilmagasinet.dk

Se den den på Biler og Racing ved Carlsberg 2012 i weekenden 21.-22. april

Se mere om: toyota, gt86

Se flere artikler, videoer, tests og alle modeller i vores Toyota univers.

Toyota

Den køreglade Toyota GT86 kunne heller ikke have valgt et bedre sted til sin Danmarkspremiere end Biler og Racing ved Carlsberg 2012 i weekenden 21.-22. april.

Banen ved racingfestivallen er som bygget til den potentielle drifking. Bilen skal dog ikke køre på banen, men udelukkende udstilles. Til gengæld kan du kommer bag rattet af den - med motoren slukket.

GT86 bliver først introduceret i Danmark til sommer, men her flere måneder før kan du se den for første gang på dansk grund.

Her får du lejlighed til at fornemme den lave bil, hvor både motor, gearkasse og kørestilling ligger så lavt og langt tilbage i bilen som muligt for at optimere balancen. Vægtfordeling er på 53/47 for/bag og tyngdepunktet er kun 460 mm over jorden.

Toyota har hentet inspiration til designet af GT86 fra Toyota 2000GT, som første gang blev vist på Tokyo Motor Show i 1965. Den har været med til at grundlægge Toyotas mangeårige ry som en af verdens førende producenter af sportsvogne. Der er kun produceret 337 Toyota 2000GT i verden.

GT86 har dog arvet sit navn fra model AE86, som var kodenavnet for de baghjulstrukne Toyota Corolla-modeller fra først i 80'erne.

Skriv en kommentar

Mest læste

Sælges: Paul Walkers Supra fra The Fast & The Furious
Bil Nyheder 20. apr 2015

Skal du være den næste ejer af den originale Toyota Supra, der blev kørt af Paul Walker i Fast & Furious?

Kommentarer

Konkurrence

Seneste

Video

  • Lyden af 33 fantastiske motorer

    Video 24. apr 2015

    For nogen er dette bare larm, men for os er lyden af motorerne, der springer i gang i disse 33 klassiske biler, ligesom himlens bassuner. Lyt med her


Abonnér på BIL MAGASINET nu! Se alle tilbud