Så kom bette Twingo over 30 km/l

Skrevet 14. dec 2011 af Bil Magasinet. Foto: Renault

Med 1,5-liters dieselmotor kører Renaults faceliftede mikrobil 32 km/l

Se mere om: renault, twingo

Se flere artikler, videoer, tests og alle modeller i vores Renault univers.

Renault

Den faceliftede Twingo er den første Renault med den nye chefdesigner Laurens van den Ackers designstil. Især fronten har fået en opstrammer med et større logo midt på fronten og to nye tågelygter.

Twingo reintroduceres med dieselmotor, som er mærkets egen 1,5-liters commonrail maskine i versioner med 75 og 85 hk. Snitforbruget er angivet til 32 km/l takket være en køreklar vægt på 939 kg, og det gør Twingo til en af de mest sparsommelige konventionelle dieselbiler på det danske marked.

Benzinversionen kører videre med 1,2-liters motor med 16 ventiler, 75 hk og et snitforbrug på 22,2 km/l. Seks airbags og ESC er standard.

Som ekstraudstyr fås stoftag eller todelt panoramatag i glas. Lydsystemet kan fås med integration til iPhone eller iPodTouch, hvilket betyder, at man kan få GPS navigation via en app udviklet af Renault specielt til den faceliftede Twingo.

Herhjemme gik det op af bakke efter debuten i 2008: I 2009 blev der kun solgt 98 stk., i 2010 158 stk., men i år har Twingo solgt mere end 1.000 stk. som følge af den nye lave pris. I tyske ADAC’s årlige nedbrudsstatistik har Renault Twingo siden introduktionen i 2007 opnået højeste karakter i pålidelighed - nemlig excellent.

Twingo introduceres 7.-8. januar til 92.900 kr. for benzinversionen med 1,2-liters motor med 75 hk. Den nuværende kampagnepris er 89.900 kr. uden ESC.

Skriv en kommentar

Mest læste

Hold fast! Det er en Tesla!
Video 27. jan 2015

Denne mand filmer sine venners reaktion, når han træder speederen i bund i sin Tesla P85D. Se de fantastiske reaktioner

Kommentarer

Går du glip af noget?

  • Følg Bil Magasinet på Facebook

    Bil Nyheder 16. jan 2015

    Følg livet på redaktionen og være først med bilnyheder, konkurrencer, videoer og meget, meget mere. Like Bil Magasinet på Facebook - så går du ikke glip af noget.

Skal Bil Magasinet fortsat være til at betale - og på dansk, så giv os et like i kampen mod regeringens forslag om at pålægge skat på dansksprogede magasiner.

Seneste

Et super tilbud


Abonnér på BIL MAGASINET nu! Se alle tilbud