Premiere: Audi A1 Sportback med 5 døre

Skrevet 21. nov 2011 af Bil Magasinet. Foto: Audi

Har to døre ekstra og lidt mere plads til bagsædepassagererne

Se mere om: audi, a1

Se flere artikler, videoer, tests og alle modeller i vores Audi univers.

Audi

Den 5-dørs Audi A1 Sportback ruller ud til forhandlerne i marts 2012. Den er 395 cm lang lige som den teknisk identiske 3-dørs variant, men nogle milimeter højere for at give mere 1 cm mere hoved- og skulderplads på bagsædet. Standard er fire sæder, og den fås med fem sæder uden merpris.

Som i den 3-dørs er her tre benzin- og to dieselmotorer. Til nogle af motorerne leverer Audi sin 7-trins S-tronic dobbeltkoblingsgearkasse.

Som ekstraudstyr lakerer Audi tagkuplen - tagbuen, taget og tagkantspoileren - i en af tre kontrastfarver. Der kan vælges mellem 12 lakfarver til bilen, deriblandt den nye farve samoaorange, der fås eksklusivt til A1 Sportback.

Bagagerummet i A1 Sportback rummer 270 liter mod 267 liter i den 3-dørs. Når de delte bagsæderyglæn klappes frem, vokser det til 920 liter, hvilket også er det samme som i den 3-dørs.

Benzinere har direkte indsprøjtning
Indstigningsmotoren 1,2 TFSI yder 86 hk, og via blandt andet en ekstra højtydende termostyring er snitforbruget 19,6 km/l. De to TFSI-turbomotorer med en slagvolumen på 1,4 liter yder 122 hk eller 185 hk. Sidstnævnte har dobbelt trykladning med både kompressor og turbolader - resultatet er et drejningsmoment på 250 Nm, en acceleration fra 0-100 km/h på 7,0 sek. og en tophastighed på 227 km/h.

1,6 TDI diesel fås med 90 hk og 105 hk, og med manuel gearkasse kan den køre op til 26,3 km/l ved blandet kørsel - det svarer til en CO2-emission på 99 g pr. km.

En nyhed i minibilklassen er en Bluetooth-biltelefon online, som gør det muligt at anvende de nye onlinetjenester fra A1 Sportback - stikordet hedder Audi connect. Det drejer sig primært om navigation med billeder fra Google Earth og Google Street View, specielt tilpassede nyheder, vejr- og rejseinformationer, internetradio samt søgning efter specielle destinationer via stemmebetjening. Et WLAN-trådløst netværk kobler mobile apparater op til internettet, og Audi trafikinformationer online giver et aktuelt billede af trafikbelastningen på den valgte rute.

Danske priser på A1 Sportback er ikke oplyst.

Skriv en kommentar
Kommentarer

Et stærkt tilbud til dig

-3

Få trådløs telefoni i bilen og slip for 1.500 kr. i bøde for at tale i telefon. Læs mere.

Lige nu på Penge.dk

Konkurrence

Mest læste


Abonnér på BIL MAGASINET nu! Se alle tilbud