Velkommen til: Opel Astra OPC

Skrevet 6. mar 2012 af Bil Magasinet. Foto: bilmagasinet.dk

Det blå lyn får forhjulstræk og 280 turboheste

Se mere om: opel, astra

Se flere artikler, videoer, tests og alle modeller i vores Opel univers.

Opel

Opel Performance Center viser det endelige resultat af deres fortolkning af Opel Astra. Astra OPC har 2-liters turbobenziner med direkte indsprøjtning og 280 hk/400 Nm, og det  bliver det den hidtil kraftigste Astra. Som for biler fra de øvrige tyske bilfabrikker (minus Porsche) får den elektronisk begrænset topfart på 250 km/t.

Læs Bil Magasinets test af Opel Insignia OPC Unlimited

Astra OPC er som de øvrige OPC-modeller gennemtestet med tusindvis af kilometers højfartskørsel på den berømte nordsløjfe på Nürburgring under ledelse af Joachim Winkelhock. Fundamentet bag køreegenskaberne hviler blandt andet på et forhjulsophæng med HiPerStrut (High Performance fjederben) som også benyttes på andre versioner af Astra GTC og på Insignia OPC.

Her er også en sportslig variant af den adaptive FlexRide undervogn, hvor føreren kan vælge forskellige grader af skarphed i styringen og fasthed i affjedringen. Det sker ved at vælge mellem “Sport” eller “OPC” fra knapper på instrumentbordet. Standard er spærredifferentiale for endnu bedre vejgreb ved høje hastigheder og under acceleration - også en fordel i vådt føre. Bremserne er fra Brembo, der også leverer bremserne til Insignia OPC og Corsa OPC.

Astra OPC har nye kofangere for og bag, sideskørter, spoiler over bagruden og to trapezformede udstødningsrør. Indvendig er her blandt andet OPC-sportssæder, -rat og -instrumenter.

Opel oplyser ikke, om der kommer en Unlimited-version uden topfartbegrænser, som det er tilfældet for Insignia OPC.

Bilen forventes til Danmark i sommeren 2012. Prisen er ikke oplyst, men skal lande under 500.000 kr., hvis den skal have en chance over for konkurrenter som Ford Focus ST og VW Golf GTI.

Skriv en kommentar

Mest læste

Læsernes Gumball 3000-billeder
Gallerier 26. maj 2015

Har du skudt nogle af bilerne fra årets Gumball 3000-karavane? Send dem til os på facebook.com/bilmagasinet - så lægger vi dem på sitet, så alle kan nyde dem.

Kommentarer

Konkurrence

  • Hvem vinder valget?

    Konkurrence 27. maj 2015

    Hvis du får ret i, at Helle vinder, sætter vi en designertaske til en værdi af 10.000 kr. på højkant. Omvendt, hvis Lars Løkke Rasmussen vinder, og det ham, du tror på, er der fadøl til en værdi af 10.000 kr.

Seneste

Video

  • Hurtig reaktion redder Mustang

    Video 25. maj 2015

    Kommer du bag rattet af den nye Mustang med V8-motor og splinternye bagdæk - i regnvejr - er det en fordel med hurtige reaktioner


Abonnér på BIL MAGASINET nu! Se alle tilbud