Her er Seats smukke sedan

Seat IBL

Seat IBL

Skrevet 15. sep 2011 af Bil Magasinet. Foto: Søren Juul/Bil Magasinet

Imponerer med rent, friskt design

Se mere om: seat

Se flere artikler, videoer, tests og alle modeller i vores Seat univers.

Seat

Volkswagen-koncernens spanske gren viser en ualmindelig rent designet sedan i Frankfurt. Der er ikke tale om en konkret ny model, men en manifestation af mærkets kommende designsprog.

"Hos Seats tekniske center har vi kombineret den nyeste teknologi fra Volkswagen Group med vores designsprog for at kunne realisere så spændende produkter som IBL," siger Dr. Rabe, som er vicedirektør for forskning og udvikling hos Seat.

Seat IBL er en 4-dørs sedan med en akselafstand på 271 cm og en totallængde på 467 cm. Her er korte udhæng for og bag, og fronten har den karakteristiske Seat "pil" med en midterlinje langs motorhjelmen. Kølergrillen har femsiders pileform i en bred og flad form.

LED-forlygter som lysskulptur
Forlygterne i LED-teknologi er designet som årer, og har fjernlys med variabel lysstyrke, blinklys og kørelys. Fælgene er 20", og her er små folde-ud-dørhåndtag og aluminiumsfødder til sidespejlene. Baglygterne er også LED.

Cockpittet er orienteret mod føreren. En helstøbt, buet glasoverflade dækker hele instrumentpanelet til det ekstra display i midten af cockpittet. Det centrale display bag rattet er digitalt og kan programmeres efter førerens ønsker. Informationerne kan enten vises som klassiske analoge instrumenter eller som et digitalt informationssystem.

Programmerbart informationssystem
Føreren kan vælge mellem tre køreprogrammer: Travel til afslappet kørsel, Sport til køreglæde eller Efficiency for øko-kørsel. Navigationssystemet integrerer data fra Google Earth og realtime-trafikinformationer i ruteanbefalingerne. Informationssystemerne betjenes via to touchpads, der er integreret i rattets eger.

Hele den øverste side af kabinen fortil er udført som en stor luftdyse, der giver trækfri ventilation. Målrettede luftstrømme håndteres via individuelle luftkanaler, som er integreret i displayene, så de ikke forstyrrer udseendet. Luftkanalerne er udført i aluminium.

Skriv en kommentar

Mest læste

Sælges: Paul Walkers Supra fra The Fast & The Furious
Bil Nyheder 20. apr 2015

Skal du være den næste ejer af den originale Toyota Supra, der blev kørt af Paul Walker i Fast & Furious?

Kommentarer

Konkurrence

Seneste

Video

  • Lyden af 33 fantastiske motorer

    Video 24. apr 2015

    For nogen er dette bare larm, men for os er lyden af motorerne, der springer i gang i disse 33 klassiske biler, ligesom himlens bassuner. Lyt med her


Abonnér på BIL MAGASINET nu! Se alle tilbud