Her er Seats smukke sedan

Seat IBL

Seat IBL

Skrevet 15. sep 2011 af Bil Magasinet. Foto: Søren Juul/Bil Magasinet

Imponerer med rent, friskt design

Se mere om: seat

Se flere artikler, videoer, tests og alle modeller i vores Seat univers.

Seat

Volkswagen-koncernens spanske gren viser en ualmindelig rent designet sedan i Frankfurt. Der er ikke tale om en konkret ny model, men en manifestation af mærkets kommende designsprog.

"Hos Seats tekniske center har vi kombineret den nyeste teknologi fra Volkswagen Group med vores designsprog for at kunne realisere så spændende produkter som IBL," siger Dr. Rabe, som er vicedirektør for forskning og udvikling hos Seat.

Seat IBL er en 4-dørs sedan med en akselafstand på 271 cm og en totallængde på 467 cm. Her er korte udhæng for og bag, og fronten har den karakteristiske Seat "pil" med en midterlinje langs motorhjelmen. Kølergrillen har femsiders pileform i en bred og flad form.

LED-forlygter som lysskulptur
Forlygterne i LED-teknologi er designet som årer, og har fjernlys med variabel lysstyrke, blinklys og kørelys. Fælgene er 20", og her er små folde-ud-dørhåndtag og aluminiumsfødder til sidespejlene. Baglygterne er også LED.

Cockpittet er orienteret mod føreren. En helstøbt, buet glasoverflade dækker hele instrumentpanelet til det ekstra display i midten af cockpittet. Det centrale display bag rattet er digitalt og kan programmeres efter førerens ønsker. Informationerne kan enten vises som klassiske analoge instrumenter eller som et digitalt informationssystem.

Programmerbart informationssystem
Føreren kan vælge mellem tre køreprogrammer: Travel til afslappet kørsel, Sport til køreglæde eller Efficiency for øko-kørsel. Navigationssystemet integrerer data fra Google Earth og realtime-trafikinformationer i ruteanbefalingerne. Informationssystemerne betjenes via to touchpads, der er integreret i rattets eger.

Hele den øverste side af kabinen fortil er udført som en stor luftdyse, der giver trækfri ventilation. Målrettede luftstrømme håndteres via individuelle luftkanaler, som er integreret i displayene, så de ikke forstyrrer udseendet. Luftkanalerne er udført i aluminium.

Skriv en kommentar

Mest læste

Koenigsegg CCXR Edition i København
Gallerier 14. maj 2015

De sidste par dage er vores Facebook-side blevet bombarderet med billeder af en Koenigsegg CCXR Edition, der har kørt rundt i København. Vi har samlet nogle af dem her.

Kommentarer

Konkurrence

Seneste

Video

  • Vi giver den gas i en SLR McLaren

    Video 21. maj 2015

    Selv om Bil Magasinets redaktionschef Anders Richter er vant til hurtige biler, blev han alligevel overrasket over kraften i Mercedes SLR McLaren


Abonnér på BIL MAGASINET nu! Se alle tilbud