Tom K er klar til Copenhagen Historic Grand Prix

Skrevet 19. jul 2011 af Bil Magasinet. Foto: Team State of Art Historic Racing

Ferrari-specialist Allan Simonsen og Le Mans-vinder Casper Elgaard stiller også op

Se mere om: klassiker, chgp

For de mange, der i år rejste forgæves til Frankrig for at se Tom Kristensen køre 24-timers løbet i Le Mans, har vi godt nyt i København, fortæller Tommy Kjehr, der har ansvaret for Royal ProAm løbet. Tom er klar og glæder sig til at køre med i det store felt i Fælledparken. Hvilken bil Tom skal køre og med hvem, har vi endnu ikke helt på plads.

Copenhagen Historic Grand Prix forventer et rekord stort felt med omkring 20 biler til årets traditionelle højdepunkt, Royal ProAm. Alene Team State of Art Historic Racing stiller med fire Porsche 911 og lige så mange mulige vindere. Men feltet kommer også til at omfatte Ford GT40, Datsun 240, Mustang, Alfa Romeo GTAm, BMW 2002, og Ford Escort BDA.

Blandt de mange professionelle kørere, som stiller op i København og som kan udfordre Tom Kristensens vinderchancer, er ikke mindst Team State of Art Historic Racings perlerække af motorsportsstjerner.

- Vi stiller med et meget stærkt hold i Fælledparken i år, fortæller Christen Fisker fra Team State of Art Historic Racing. Ikke alene har vi fire velkørende racerbiler med, men vi har også fire fantastisk stærke besætninger med kendte professionelle profiler i hver af bilerne. Fra Holland kommer Le Mans-vinderen Jan Lammers, fra Sverige rallyverdensmestrene Stig Blomquist og Bjørn Waldegaard, og fra de hjemlige himmelstrøg har vi Casper Elgaard. Jan Lammers og Casper Elgaard var i øvrigt også teamkammerater i årets Le Mans, hvor de delte en LMP1 racer i løbets kongerække.

Dansk Ferrari-specialist
Blandt de øvrige professionelle kørere der har meldt sig klar er engelske Jackie Oliver, der også er international ambassadør for CHGP, HKH Prins Joachim, den 74-årige danske legende Erik Høyer med ikke mindre en 18 danmarksmesterskaber. Konturerne til et rent pigehold i årets Royal ProAm tegner sig også. Fra Tyskland har Martine Bossert tilmeldt sin spændende Alfa Romeo GTAm med sig selv ved rattet.

Allan Simonsen og hans tyske teamkammerat Dominik Farnbacher kommer også. De to herrer kørte sig efter en imponerende ’pole position’ i årets 24-timers på Nürburgring ind på en hæderlig 8. plads efter problemer med en bærearm på deres Ferrari 458 Italia GT2.

Er du abonnent på Bil Magasinet? Så få rabat på entréen ved at klikke her

Skriv en kommentar

Mest læste

Her er verdens dyreste bilnøgle
Gallerier 10. apr 2015

Koeniegsegg har lavet en bilnøgle til 2,2 millioner kroner. Se den og fem andre eksempler på vildt ekstraudstyr til biler her

Kommentarer

Konkurrence

  • Vind Apples iPad Air 2

    Konkurrence 11. mar 2015

    Tyndere, lettere og hurtigere end sin forgænger. Få den ultimative tablet- og brugeroplevelse med Apples nye iPad Air 2.

Seneste

Video

  • Se den vilde VW Amarok Hunter Edition

    Video 19. mar 2015

    Kig med når Mikkel Thomsager viser rundt i enhver jægers vildeste drøm, nemlig en VW Amarok Hunter Edition, der er udstyret med alt fra kaffemaskine til våbenskab


Abonnér på BIL MAGASINET nu! Se alle tilbud