Derfor røg Jan ud af Le Mans

Skrevet 14. jun 2011 af Bil Magasinet. Foto: Jan Kaiser

Kollision med langsomt kørende Porsche satte favoritten ud af spil

Se mere om: magnussen, le mans

Jan Magnussen udgik af den 79. udgave af Le Mans efter en voldsom afkørsel 16½ time inde i løbet. Jan Magnussen lå i føring af GTE Pro klassen med mere end en omgang ned til Ferrari på andenpladsen, da uheldet indtraf.

Proton Competitions Porsche fra GTE Am klassen, der var bagud med 12 omgange, skulle passeres, men Felbermayr der sad bag rattet, havde tilsyneladende ikke set Jan, da han var på vej indenom i den hurtige sektion mellem Porsche kurverne og den sidste chikane. Jan Magnussen måtte i sin Corvette C6.R køre op over curben på indersiden for at undgå kontakt med Porschen, men derefter kom Corvetten, muligvis med knækket hjulophæng, ud af kontrol og røg ind i Porschen, hvorefter begge biler fortsatte ind i betonmuren, først på højre side af banen og derefter på tværs af banen og ind i muren på venstre side. Jans bil fortsatte mod pitindkørslen, inden den havnede i grusset. Efter bilen var slæbt bag muren, forsøgte Jan en sidste gang at få bilen tilbage til pitten, men styretøjet var ødelagt og dermed var det slut for Jan Magnussens 13. Le Mans.

For Felbermayr havde uheldet større konsekvenser, da han ikke slap uskadt fra uheldet. Østrigeren pådrog sig hjernerystelse og brækkede ribben.

Enormt skuffet
For Jan Magnussen var skuffelsen over, at se sin femte Le Mans sejr forsvinde naturligvis stor. ”Skuffelsen er enorm lige nu og jeg er rigtig ked af det for teamet og for gutterne” sagde Jan Magnussen efterfølgende. ”Vi havde så stor en føring og så sker sådan noget, men det er typisk Le Mans. Det er ikke uden grund, det kaldes verdens hårdeste racerløb. Det er aldrig sjovt, at være den, der sidder bag rattet når det går galt, selvom jeg føler mig uden skyld i uheldet. Jeg var på vej forbi Felbermayr, da han begynder at lukke hullet i det hurtige knæk på vej mod Ford Chikanen. Jeg kører ind over curben, hvor der muligvis er noget på bilen, der knækker. Bilen går først til den ene side, derefter til den anden side, hvor jeg rammer Porschen hårdt. Jeg er selvfølgelig glad for, at jeg er OK, selvom jeg er sikker på, at jeg nok er øm i kroppen i aften. Det er værre med Felbermayr, men jeg er trods alt glad for, at hans skader, uheldets omfang taget i betragtning, ikke er værre”.

Jan Magnussen og holdkammeraterne Oliver Gavin og Richard Westbrook, havde domineret GTE Pro klassen i deres Corvette med startnummer 74 indtil uheldet. Efter en times kørsel gik de i føring og slap den ikke siden. Føringen blev udbygget og Corvetten kørte problemfrit natten igennem, men desværre satte uheldet en stopper for det flotte løb.

Tekst & foto: Jan Kaiser

Skriv en kommentar

Mest læste

Sælges: Paul Walkers Supra fra The Fast & The Furious
Bil Nyheder 20. apr 2015

Skal du være den næste ejer af den originale Toyota Supra, der blev kørt af Paul Walker i Fast & Furious?

Kommentarer

Konkurrence

  • Vind Apples iPad Air 2

    Konkurrence 11. mar 2015

    Tyndere, lettere og hurtigere end sin forgænger. Få den ultimative tablet- og brugeroplevelse med Apples nye iPad Air 2.

Seneste

Video

  • Lyden af 33 fantastiske motorer

    Video 24. apr 2015

    For nogen er dette bare larm, men for os er lyden af motorerne, der springer i gang i disse 33 klassiske biler, ligesom himlens bassuner. Lyt med her


Abonnér på BIL MAGASINET nu! Se alle tilbud