De vil køre Formel 1 i Århus

Benetton B192 - 1992

Benetton B192 - 1992

Denne Benetton-racer brugte Michael Schumacher i sin første hele Formel 1-sæson i 1992, hvor han sluttede som nummer tre i verdensmesterskabet. Det var også i denne sæson, at han på Spa-Francorchamps vandt sit første Formel 1 Grand Prix. Bilen køres nu i historisk race af den kvindelige kører Lorina McLaughlin.

Skrevet 1. apr 2011 af Bil Magasinet. Foto: Benetton

Enestående mulighed for at opleve Formel 1-racere fra tre årtier

Se mere om: klassiker, formel 1

Classic Race Aarhus sætter virkelig Aarhus på den anden ende, når den anden udgave af gadeløbet rundt om Mindeparken køres den 13.-15. maj. Hovedattraktionen bliver nemlig et felt af historiske Formel 1-racere, der spænder tre årtier.

”Vi er utrolig glade og meget stolte over at kunne præsentere rigtige Formel 1-racere ved årets Classic Race Aarhus,” sagde bestyrelsesformand Niels Brøchner ved et pressemøde torsdag middag.

”Der er ganske få byer i Europa, der kan præsentere gadeløb. Der er endnu færre byer, hvor gadebanen både ligger centralt i en storby og har den flotte placering ud til vandet, som banen i Mindeparken har. Og nu kan vi snart slippe et historisk Formel 1-felt løs på banen. Det er simpelthen fantastisk!”

Det er anden gang, Classic Race Aarhus skal afvikles, og den er blevet en begivenhed, der passer til byen.

”Aarhus arbejder på at blive europæisk kulturby i 2017, og det er herligt, at vi i lighed med disse bestræbelser kan gentænke motorsport på en helt anden måde, nemlig som en oplevelse,” siger Niels Brøchner.

Michael Schumachers biler er til start
Formel 1-feltet ved Classic Race Aarhus tæller 11 biler, der dækker en periode, hvor Formel 1-sporten gik fra at være en nichesport for de indviede til at blive en verdensomspændende sport, der vises live på TV i mere end 100 lande.

Den ældste bil i feltet bliver en BRM fra 1970, der er forsynet med en V12-motor, som yder godt 450 hestekræfter. Nyeste bil er den Williams med 750 hestekræfter fra 1996, som Damon Hill brugte til at vinde tre Grand Prixer med. Men der er flere af bilerne i feltet ved Classic Race Aarhus, der har haft berømte chauffører.

Hele to af bilerne er således blev kørt af Michel Schumacher - Formel 1-sportens mest succesfulde kører. Det er biler fra henholdsvis 1992 og 1993, hvor tyskeren vandt sine første sejre for Benetton, inden han året efter tog det første af sine i alt syv verdensmesterskaber.

En drøm er gået i opfyldelse
”Det er simpelthen en drøm, der er gået i opfyldelse for alle, som medvirker i Classic Race Aarhus,” siger direktør for Aarhus City Forening, Claus Bech, som sidder i bestyrelsen for Fonden Classic Race Aarhus. Han er overbevist om, at Formel 1-bilerne vil tiltrække over 15.000 tilskuere til løbet.

”Det er helt klart en blåstempling af løbet, at et felt af Formel 1-racere stiller op til løbet. Ikke blot for tilskuerne i løbsweekenden, men også for Aarhus som helhed,” siger Claus Bech.

”Den nye Formel 1-sæson blev forleden skudt i gang i Australien, hvor Michael Schumacher er med. Den bil, han kører i år, kan ingen komme i nærheden af, men to af de første biler, som han kørte i sin tidlige karriere, vil man kunne opleve på nærmeste hold på Strandvejen i Aarhus. Det er stort!”

Tekst: Morten Alstrup

Skriv en kommentar
Næste afsnit »

Mest læste

Savlegaranti: 24 Alpina-modeller
Gallerier 27. mar 2015

Den tyske tuner har insisteret på at tune BMW'er i 50 år. Læn dig tilbage og nyd

Kommentarer

Konkurrence

  • Vind Apples iPad Air 2

    Konkurrence 11. mar 2015

    Tyndere, lettere og hurtigere end sin forgænger. Få den ultimative tablet- og brugeroplevelse med Apples nye iPad Air 2.

Seneste

Video

  • Se den vilde VW Amarok Hunter Edition

    Video 19. mar 2015

    Kig med når Mikkel Thomsager viser rundt i enhver jægers vildeste drøm, nemlig en VW Amarok Hunter Edition, der er udstyret med alt fra kaffemaskine til våbenskab


Abonnér på BIL MAGASINET nu! Se alle tilbud