Video: Fantastisk Lamborghini

Nu er Murcielagos afløser endelig debuteret

Se mere om: lamborghini

Se flere artikler, videoer, tests og alle modeller i vores Lamborghini univers.

Lamborghini

http://www.youtube.com/watch?v=JEs08_DwhM4

Med Aventador LP 700-4 skriver Lamborghini igen historie i Genève på linje med dengang Miura og Countach blev præsenteret.

Aventador er bygget omkring en celle (monocoque) fremstillet i kulfiber hvilket, foruden lav vægt, er ensbetydende med en høj grad af vridningsstabilitet og sikkerhed. En helt ny 12-cylindret motor på 6,5 liter yder 700 hk ved 8.250 o/min, og Lambo lover en 0-100-tid via elektronisk styret firehjulstræk og launch control på 2,9 sek.

Topfarten er 350 km/t, men alligevel er brændstofforbrug og CO2-udslip reduceret med 20 procent sammenlignet med forgængeren fra 2003.

En anden nyhed er en nyudviklet gearkasse kaldet ISR for (Independent Shifting Rods) der garanterer de hurtigste skiftetider på kun 50 milisekunder sammen med en høj emotionel skiftefornemmelse trods den elektroniske betjening med skiftearme monteret bag rattet.

Det har været Lamborghinis mål, at deres nye model har en ekstrem præcis og skarp køredynamik, hvormed Aventador LP 700-4 har et nyt styretøjsystem, en undervogn med den perfekte balance mellem racerbilsfornemmelse og komfort på de længere stræk, samt stabilitet ved høje hastigheder. Det vigtigste kendetegn ved affjedringssystemet er monteringen, der i stil med konceptmodellen Lamborghini Sesto Elemento har komponenterne i affjedringen monteret horisontalt under forruden foran og tæt på motoren bag, akkurat som på en Formel 1-racer.

"Med Lamborghini Aventador LP 700-4 er fremtidens supersportsvogn nu en del af nutiden. Teknologien er unik og modellens performance overvældende," fortæller Stephan Winkelmann, Præsident & CEO for Automobili Lamborghini. "Aventador er resultatet af et helt nyt projekt, men samtidig er modellen tro mod Lamborghinis kerneværdier. Designet er ekstremt, køreegenskaberne kompromisløse og stilen umiskendelig Italiensk."

Som traditionen foreskriver, er navnet Aventador inspireret af en særdeles frygtløs spansk tyr der i 1993 udmærkede sig ved at udvise et mod, der gjorde den fortjent til titlen som "Trefeo de la Peña La Madroñera".

Lamborghini Aventador LP 700-4 er klar til levering efter sommer, men kan allerede nu bestilles hos eneforhandler i Danmark, Lamborghini Copenhagen. I Genève oplyser Lamborghini, at de første 12 måneders produktion er solgt på forhånd, så interesserede købere må forhøre sig hos den danske forhandler angående aktuel leveringstid.

Se flere videoer fra Geneve Motor Show på Bil Magasinet TV og se Thomas W. Brixens billeder i Aventador-galleriet fra Genève.

Skriv en kommentar

Mest læste

Richters Garage: Mr. Beans millionguldæg
Richters Garage 1. mar 2015

Som en af meget få købte Rowan Atkinson en McLaren F1 fra ny, og set i bakspejlet var det en ret god idé

Kommentarer

Konkurrence

Går du glip af noget?

  • Følg Bil Magasinet på Facebook

    Bil Nyheder 16. jan 2015

    Følg livet på redaktionen og være først med bilnyheder, konkurrencer, videoer og meget, meget mere. Like Bil Magasinet på Facebook - så går du ikke glip af noget.

Skal Bil Magasinet fortsat være til at betale - og på dansk, så giv os et like i kampen mod regeringens forslag om at pålægge skat på dansksprogede magasiner.

Konkurrence

Seneste


Abonnér på BIL MAGASINET nu! Se alle tilbud