Ferrari: Her går det godt

Arghh. Det er umuligt at lave billeder af California bagfra, hvor den ser godt ud

Arghh. Det er umuligt at lave billeder af California bagfra, hvor den ser godt ud

Skrevet 14. feb 2011 af Bil Magasinet. Foto: bilmagasinet.dk

Solgte 6.573 biler i 2010 og udviser pænt overskud

Se mere om: Ferrari

Se flere artikler, videoer, tests og alle modeller i vores Ferrari univers.

Ferrari

Ferrari Spa. har frigivet deres årsrapport for regnskabsåret 2010, der viser, at mærket har lagt finanskrisen bag sig.

6.573 biler blev leveret til kunder over hele verden. Det svarer til en vækst på 5,4 % i forhold til 2009, og særligt de amerikanske og asiatiske markeder oplevede positiv vækst. Årets samlede omsætning endte på 1.919 mio Euro, hvilket resulterede i et resultat på 303 mio Euro (+26,9 %). Det gode resultat tilskrives bl.a en profitabilitetsgrad på 15,8 %, hvilket er meget højt for branchen.

Succesen California
Ca. haldelen af alle de Ferrari, som blev leveret i 2010 var California'er. Den limiterede 599 GTO (599 stk.) var udsolgt, før modellen fik officiel verdenspremiere, og Ferrari 458 Italia er stadig bilen, der betragtes som den bedste sportsvogn nogensinde.

Se Bil Magasinets test af Ferrari California

Flere og flere kunder vælger at besøge Ferrari Atelier på fabrikken i Maranello for at skræddersy deres nye bil, som de ønsker det.

Kina oplevede med 300 solgte biler den største vækst på globalt niveau, mens Nordamerika med 26 % af totalafsætningen er det største marked. Storbritanien var med 467 enheder den største aftager af biler i Europa.

Ferraris strategi om "Ferrari for alle" blev understreget af åbningen af Ferrari Store nr. 40, der åbnede i Johannesburg i efteråret 2010, mens Ferrari Wolrd Abu Dhabi overgik alle forventninger til antallet af besøgende. Den danske importør, Formula Automobile, besøger parken med kunder i marts.

Museet Galleria Ferrari i Maranello havde over 225.000 besøgende, og når der åbner en ny Ferrari-forhandler i Mumbai, Indien til foråret, vil Ferrari være repræsenteret i 58 lande.

I Danmark har Ferrari været forhandlet siden 1987, og 2010 blev sammen med 2009 året hvor flest nye biler blev leveret siden introduktionen.

Skriv en kommentar

Mest læste

Savlegaranti: 24 Alpina-modeller
Gallerier 27. mar 2015

Den tyske tuner har insisteret på at tune BMW'er i 50 år. Læn dig tilbage og nyd

Kommentarer

Konkurrence

  • Vind Apples iPad Air 2

    Konkurrence 11. mar 2015

    Tyndere, lettere og hurtigere end sin forgænger. Få den ultimative tablet- og brugeroplevelse med Apples nye iPad Air 2.

Seneste

Video

  • Se den vilde VW Amarok Hunter Edition

    Video 19. mar 2015

    Kig med når Mikkel Thomsager viser rundt i enhver jægers vildeste drøm, nemlig en VW Amarok Hunter Edition, der er udstyret med alt fra kaffemaskine til våbenskab


Abonnér på BIL MAGASINET nu! Se alle tilbud