Ny dansk elbil klar til produktion

ECOmove QBEAK

ECOmove QBEAK

Skrevet 28. sep 2010 af Mikkel Thomsager. Foto: bilmagasinet.dk

Letvægtsteknologi og fleksibel opbygning giver rækkevidde på op til 300 km

Se mere om: elbil


Hvad blev der af Roadrazer, den lille danskbyggede cigarsportsvogn bygget i kulfiber? Svaret er ”ingenting”, men her er afløseren. Manden bag RoadRazeren, Mikkel Steen Pedersen, er en af personerne bag et nyt firma, som har udviklet en helt ny elbil.

ECOmove hedder Horsens-virksomheden, der i over et år har arbejdet med at designe en elbil helt fra bunden. Det specielle ved den er, at den kan tilpasses individuelle behov, og samtidig vil den sætte nye standarder for, hvor langt en elbil kan køre pr. ladning. Det lover folkene bag bilen, som de kalder QBEAK. Den får verdenspremiere ved en konference den 28. september i Horsens.

Elbilen er baseret på letvægts-teknologi, som, sammen med en fleksibel opbygning sikrer, at bilen kan køre op til 300 km på en opladning. Et nyudviklet hjulophæng er desuden med til at bringe den samlede vægt ned og reducere omkostningerne til både drift og vedligehold. QBEAK repræsenterer således en attraktiv totaløkonomi, siger ECOmove.

”Vores mål er at komme på markedet med en bil, som giver bilisterne ren klima- samvittighed, og som samtidig er klargjort til at imødekomme kravene fra også fremtidens bilister. Vi har gen-tænkt bilen som et redskab og kan således præsentere en eldrevet bil, som kan tilpasses mange forskellige målgruppers ønsker og behov”, siger Mogens Løkke, der er direktør i ECOmove.

Både til professionelle kunder og privatbilister
ECOmove oplever, at efterspørgslen lige nu er størst hos offentlige og private virksomheder, og det vil tydeligvis være her, at der for alvor sættes skub i elbil-markedet. Derfor skal de første elbiler også sælges på dette marked - hurtigt efterfulgt af salg til private. Målet er at lancere bilen globalt.

Der er allerede indgået aftaler med kunder, som er interesserede i bilen, og ECOmove arbejder nu med forskellige tilpassede modeller til en række flådeejere.

QBEAK er kun tre meter lang, men kan indrettes med op til seks sidderpladser, eller op til 2,5 m2 varerum. Batterierne opbevares i bilens bund, og også her kan købere vælge mellem et til seks batterier alt efter behov. Alle bilens sekundære funktioner kan styres med en smartphone, som eksempelvis en iPhone.

Skriv en kommentar

Bag om den nye elbil

EcoMoves bil er en specialdesignet elbil. Den er modulopbygget og kan derfor tilpasses de ønsker og behov, som markedet og kunden har.

·   Bilen er baseret på letvægtsteknologi og er derfor meget energieffektiv.

·   Bilen er tænkt meget enkel. Det har været et mål, at bygge bilen af få dele

·   Materialerne er bl.a. kevlar, komposit, aluminium og plast. Det giver flere muligheder for formgivning og bæredygtig genanvendelse af materialer.

·   Sikkerheden er vigtigt., QBEAK udstyret med sandwichbund og crashzoner.

Mest læste

Her er bilerne fra årets Gumball 3000
Gallerier 23. maj 2015

Søndag går starten til årets prestigefyldte rigmandsræs, Gumball 3000. Vi har udvalgt nogle af de vildeste biler fra løbet, der også rammer København

Kommentarer

Konkurrence

Seneste

Video

  • Dansk Tesla P85D smadrer dyno

    Video 22. maj 2015

    Vi vidste godt, at en Tesla P85D er hurtig i optrækket. Men det overrasker os, at den ligefrem kan rykke bæltet af en dyno. Se med her.


Abonnér på BIL MAGASINET nu! Se alle tilbud