Corvette-ejer: Den kører jo ikke som en elbil

Skrevet 25. jun 2010 af Steen Bachmann. Foto: bilmagasinet.dk

Dansk bilmand forbløffet efter prøvetur i plugin-hybriden Opel Ampera

Se mere om: elbil, opel, hybrid, ampera

Se flere artikler, videoer, tests og alle modeller i vores Opel univers.

Opel

 

Adm. direktør Peter Hansen fra Cadillac/Saab-forhandleren Andersen & Martini kører Corvette som firmabil, men giver alligevel den kommende elbil fra Opel en chance. Han er en af de første danskere, som har prøvekørt den nye plugin-hybrid.

"Jeg har prøvekørt elbiler før. Men det her var som at køre en helt lydløs Cadillac. Først oplevede jeg den som enhver anden normal ny 4-dørs sedan. Men følelsen ved at køre denne bil var fantastisk! Bilen var hurtig, nem at håndtere og bortset fra den manglende støj, var der ingen forskel ved kørsel i denne bil og andre hurtige biler med automatgear," siger han.

Peter Hansen deler sin skepsis overfor elbiler med mange bilentusiaster. Hvad nytter det med CO2-fri kørsel (hvis altså vi fik strøm fra vind- vand og atomkraft), når batterierne har begrænset rækkevidde? Det problem får de kommende Opel Ampera-ejere ikke, for når der ikke er mere strøm på batteriet, starter en benzinmotor og lader det op efter behov.

Se artiklen om Opel-bossen, der kørte de 500 km til Genève-udstillingen i Ampera

De fleste el-biler har en rækkevidde på 60 kilometer, som passer til kørselsbehovet for næsten 80 pct. af alle danske bilejere, men at køre en elbil med en rækkevidde på 60 kilometer er, som at køre på en næsten tom tank. Det intelligente ved Ampera er, at et lille generatorsæt starter med at oplade batterierne efter 60 kilometer, og herved udvides rækkevidden til 500 kilometer.

"Man kan sige: Nå, det er en hybrid? Nej det er ikke. Det er stadig en fuldblods elbil, der alene kører på batterier, og - hvis der er behov for det, kan den køre op til 500 km. Alligevel er forbruget så lavt som 2 liter benzin pr. 100 km. For første gang har jeg kørt en elbil, der opfylder alle krav med hensyn til miljø, sikkerhed og allround brug, siger Peter Hansen.

Prøvekørslen fandt sted i Rüsselsheim efter at GM meldte ud, at GM selv vil finansiere de 1,9 mia. Euro, der skal sikre den fremtidige udvikling af Opels bilprogram.

Opel Ampera kommer på markedet herhjemme i 2011.

 

Skriv en kommentar

Hvad er en plugin-hybrid?

Plugin står "sæt stikket i". Meningen er, at man lader batteriet op om natten i en almindelig stikkontakt, og så bruger bilen som en ren elbil til daglig pendling. Den kan køre ca. 60 km på batterier.

Når batteriet er fladt, starter en lille benzinmotor, der lader det op efter behov. Denne kan køre på CO2-venligt E85-benzin eller andre biobrændstoffer.

Pointen er, at man kombinerer den miljøvenlige elbil med den traditionelle bils store rækkevidde.

Mest læste

Læsernes Gumball 3000-billeder
Gallerier 26. maj 2015

Har du skudt nogle af bilerne fra årets Gumball 3000-karavane? Send dem til os på facebook.com/bilmagasinet - så lægger vi dem på sitet, så alle kan nyde dem.

Kommentarer

Konkurrence

  • Hvem vinder valget?

    Konkurrence 27. maj 2015

    Hvis du får ret i, at Helle vinder, sætter vi en designertaske til en værdi af 10.000 kr. på højkant. Omvendt, hvis Lars Løkke Rasmussen vinder, og det ham, du tror på, er der fadøl til en værdi af 10.000 kr.

Seneste

Video

  • Hurtig reaktion redder Mustang

    Video 25. maj 2015

    Kommer du bag rattet af den nye Mustang med V8-motor og splinternye bagdæk - i regnvejr - er det en fordel med hurtige reaktioner


Abonnér på BIL MAGASINET nu! Se alle tilbud