Hovsa: Citroën lægger sig på taget

Varebilen Nemo klarede mildest talt ikke elgtesten. Fabrikken monterer nu ESC som standard

Se mere om: varebil, fiat, peugeot, citroen

Se flere artikler, videoer, tests og alle modeller i vores FiatellerPeugeot og Citroen univers.

Fiat Peugeot Citroën

http://www.youtube.com/watch?v=LcM9hkWrImU

Det britiske forbrugermagasin Which? har i samarbejde med den tyske forbrugerorganisation ADAC testet sikkerheden i de tre teknisk identiske søsterbiler, der blev kåret til Årets Varebil i Europa 2009

Fiat Fiorino, Citroën Nemo og Peugeot Bipper blev udsat for den kendte elgtest, der skal efterligne en situation, hvor man skal undvige en person, genstand eller en elg, der pludselig løber ud foran bilen. Testen foregår ved at gennemkøre et sæt kegler med 80 km/t.

Da Citroën Nemo Multispace blev kørt igennem keglerne, rullede den tundt og landede på taget. Peugeot oplyser, at deres bil har præcis samme opsætning af undervogn og dæk, så testteamet havde ikke mod til at gennemføre testen med Peugeot Bipper. Ingen af de to har ESC-stabilitetssystem som standard eller ekstraudstyr.

Den testede Fiat Fiorino var udstyret med ESC, og gennemførte testen uden problemer. I andet forsøg gik det endda fint ved 90 km/t. De Danske Motorjournalister kårede Fiorino til Årets Varebil i Danmark 2009 uden at dele hæderen med de to franske søstre, netop på grund af det manglende ESC-system.

På det danske marked sælges alle tre modeller som varebiler, men kun Fiat Fiorino fås med ESC - dog som ekstraudstyr til 2.500 kr. Personbilsudgaven af Fiorino hedder Qubo og har ESC som standard i alle varianter.

PSA-koncernen oplyser, at ESC vil være standard på Nemo og Bipper fra juli 2010.

Skriv en kommentar

Mest læste

Premiere: Skoda Superb
Bil Nyheder 18. feb 2015

Ny generation af Skodas topmodel med masser af udstyr og skarpt design

Kommentarer

Konkurrence

Går du glip af noget?

  • Følg Bil Magasinet på Facebook

    Bil Nyheder 16. jan 2015

    Følg livet på redaktionen og være først med bilnyheder, konkurrencer, videoer og meget, meget mere. Like Bil Magasinet på Facebook - så går du ikke glip af noget.

Skal Bil Magasinet fortsat være til at betale - og på dansk, så giv os et like i kampen mod regeringens forslag om at pålægge skat på dansksprogede magasiner.

Konkurrence

Seneste


Abonnér på BIL MAGASINET nu! Se alle tilbud