Hovsa: Citroën lægger sig på taget

Varebilen Nemo klarede mildest talt ikke elgtesten. Fabrikken monterer nu ESC som standard

Se mere om: varebil, fiat, peugeot, citroen

Se flere artikler, videoer, tests og alle modeller i vores FiatellerPeugeot og Citroen univers.

Fiat Peugeot Citroën

http://www.youtube.com/watch?v=LcM9hkWrImU

Det britiske forbrugermagasin Which? har i samarbejde med den tyske forbrugerorganisation ADAC testet sikkerheden i de tre teknisk identiske søsterbiler, der blev kåret til Årets Varebil i Europa 2009

Fiat Fiorino, Citroën Nemo og Peugeot Bipper blev udsat for den kendte elgtest, der skal efterligne en situation, hvor man skal undvige en person, genstand eller en elg, der pludselig løber ud foran bilen. Testen foregår ved at gennemkøre et sæt kegler med 80 km/t.

Da Citroën Nemo Multispace blev kørt igennem keglerne, rullede den tundt og landede på taget. Peugeot oplyser, at deres bil har præcis samme opsætning af undervogn og dæk, så testteamet havde ikke mod til at gennemføre testen med Peugeot Bipper. Ingen af de to har ESC-stabilitetssystem som standard eller ekstraudstyr.

Den testede Fiat Fiorino var udstyret med ESC, og gennemførte testen uden problemer. I andet forsøg gik det endda fint ved 90 km/t. De Danske Motorjournalister kårede Fiorino til Årets Varebil i Danmark 2009 uden at dele hæderen med de to franske søstre, netop på grund af det manglende ESC-system.

På det danske marked sælges alle tre modeller som varebiler, men kun Fiat Fiorino fås med ESC - dog som ekstraudstyr til 2.500 kr. Personbilsudgaven af Fiorino hedder Qubo og har ESC som standard i alle varianter.

PSA-koncernen oplyser, at ESC vil være standard på Nemo og Bipper fra juli 2010.

Skriv en kommentar

Mest læste

Læsernes Gumball 3000-billeder
Gallerier 26. maj 2015

Har du skudt nogle af bilerne fra årets Gumball 3000-karavane? Send dem til os på facebook.com/bilmagasinet - så lægger vi dem på sitet, så alle kan nyde dem.

Kommentarer

Konkurrence

  • Hvem vinder valget?

    Konkurrence 27. maj 2015

    Hvis du får ret i, at Helle vinder, sætter vi en designertaske til en værdi af 10.000 kr. på højkant. Omvendt, hvis Lars Løkke Rasmussen vinder, og det ham, du tror på, er der fadøl til en værdi af 10.000 kr.

Seneste

Video

  • Se Gumball-bilerne køre om kap

    Video 27. maj 2015

    Årets Gumball-karavane stoppede hos Koenigsegg i Sverige, hvor flere af superbilerne kørte om kap på test-anlægget. Kig med her.


Abonnér på BIL MAGASINET nu! Se alle tilbud