Eldreven Fiat 500 til USA

Skrevet 23. mar 2010 af Steen Bachmann. Foto: bilmagasinet.dk

Chrysler/Fiat bekræfter planer om elbilsversion på det amerikanske marked

Se mere om: elbil, fiat, chrysler

Se flere artikler, videoer, tests og alle modeller i vores Fiat og Chrysler univers.

Fiat Chrysler

 

De første konkrete resultater af partnerskabet mellem Chrysler og Fiat begynder at vise sig. Chrysler bekræfter, at der kommer en eldreven version af Fiat 500 på det amerikanske marked i 2012.

Drivlinjen i elbilen skal udvikles hos Chryslers hovedkvarter i Auburn Hills, Michigan. "Alliancen med Fiat giver nye muligheder for at kombinere teknisk knowhow fra Chrysler Group med nye platforme. Det er Fiat 500EV et glimrende eksempel på. Med sin kompakte og lette platform er den perfekt som basis for en elbil," siger Chrysler engineering executive, Scott Kunselman.

Chrysler viste en elbilsudgave af Fiat 500 på Detroit Motor Show i januar, men specifikationer og rækkevidde er endnu ikke oplyst. Den almindelige udgave af Fiat 500 kommer på det amerikanske marked senere i år med benzinmotor.

Skriv en kommentar

Fiat 500 EV til Danmark?

Den italienske underleverandør Micro-Vett arbejder i øjeblikket på at udvikle en elektrisk drivlinje til Fiat 500. Micro-Vett er autoriseret til at ombygge en række Fiat-modeller til elbiler, bl.a. 500 og varebilsudgaven af Fiorino. Fiat leverer den færdige bil uden motor og benzintank og så bygger Micro-Vett elmotor, batterier og det nødvendige elektronik i bilen.

Den eldrevne udgave af Fiat 500 skulle have været på markedet i Danmark i 2009, men som vi har set det så mange gange før med moderne elbiler, bliver det foreløbig ved de pæne ord.

Mest læste

Sælges: Paul Walkers Supra fra The Fast & The Furious
Bil Nyheder 20. apr 2015

Skal du være den næste ejer af den originale Toyota Supra, der blev kørt af Paul Walker i Fast & Furious?

Kommentarer

Konkurrence

  • Vind Apples iPad Air 2

    Konkurrence 11. mar 2015

    Tyndere, lettere og hurtigere end sin forgænger. Få den ultimative tablet- og brugeroplevelse med Apples nye iPad Air 2.

Seneste

Video

  • Lyden af 33 fantastiske motorer

    Video 24. apr 2015

    For nogen er dette bare larm, men for os er lyden af motorerne, der springer i gang i disse 33 klassiske biler, ligesom himlens bassuner. Lyt med her


Abonnér på BIL MAGASINET nu! Se alle tilbud