2,7 mia kr. til Fisker

Fisker Karma

Fisker Karma

Skrevet 23. sep 2009 af Mikkel Thomsager. Foto: bilmagasinet.dk

Statslån skal sætte gang i produktionen af plug-in hybrid biler

Se mere om: fisker
Fisker Automotive er bevilget et amerikansk statslån på 2,7 milliarder kr. (528 millioner dollars) til at udvikle og producere energieffektive plug-in hybrid biler til det amerikanske marked. Det oplyser Fisker Automotive selv på deres hjemmeside.

En plug-in hybrid er en elbil der også har en forbrændingsmotor, som kan lade strøm på batterierne, når de den opladede strøm fra elnettet er brugt. Forbrændingsmotoren er ikke forbundet direkte til de trækkende hjul. Den fungerer udelukkende som medbragt ladestation med henblik på at øge elbilens rækkevidde.

En del af pengene skal bruges til at sætte Fisker Karma i produktion, men hovedparten af lånet skal bruges til at udvikle en ny Fisker-model med kodenavnet NINA. Det er næste generation af plug-in hydbrid bilen, som skal bringe teknologien ned i pris, udbrede den i USA og udvikle ny amerikansk bileksport.

Projekt NINA skal i første omgang resultere i en plug-in hybrid bil, som kan sælges i USA for 39.900 dollars (ca. 200.000 kr.) allerede i 2012, men udviklingen skal danne grobund for flere nye, mindre, prisstærke plug-in hybridbiler fra Fisker.

Ifølge Fisker selv, skal investeringen resultere i 5.000 jobs både direkte og i afledt. På længere sigt forventer Fisker, at produktionen runder 100.000 biler om året. det præciseres dog ikke, hvornår det sker.

Se Henrik Fisker selv fortælle om lånet, og se den første dynamiske præsentation af Fisker Karma herunder.

http://www.youtube.com/watch?v=yroyo-Sjlwc

 

Skriv en kommentar

Mest læste

Mød køreskoleeleven fra helvede
Video 26. mar 2015

Se en flok køreskolelærere blive skræmt fra vid og sans, når deres nørdede elev pludelig begynder at drifte rundt på en parkeringsplads

Kommentarer

Konkurrence

  • Vind Apples iPad Air 2

    Konkurrence 11. mar 2015

    Tyndere, lettere og hurtigere end sin forgænger. Få den ultimative tablet- og brugeroplevelse med Apples nye iPad Air 2.

Seneste

Video

  • Se den vilde VW Amarok Hunter Edition

    Video 19. mar 2015

    Kig med når Mikkel Thomsager viser rundt i enhver jægers vildeste drøm, nemlig en VW Amarok Hunter Edition, der er udstyret med alt fra kaffemaskine til våbenskab


Abonnér på BIL MAGASINET nu! Se alle tilbud