2,7 mia kr. til Fisker

Fisker Karma

Fisker Karma

Skrevet 23. sep 2009 af Mikkel Thomsager. Foto: bilmagasinet.dk

Statslån skal sætte gang i produktionen af plug-in hybrid biler

Se mere om: fisker
Fisker Automotive er bevilget et amerikansk statslån på 2,7 milliarder kr. (528 millioner dollars) til at udvikle og producere energieffektive plug-in hybrid biler til det amerikanske marked. Det oplyser Fisker Automotive selv på deres hjemmeside.

En plug-in hybrid er en elbil der også har en forbrændingsmotor, som kan lade strøm på batterierne, når de den opladede strøm fra elnettet er brugt. Forbrændingsmotoren er ikke forbundet direkte til de trækkende hjul. Den fungerer udelukkende som medbragt ladestation med henblik på at øge elbilens rækkevidde.

En del af pengene skal bruges til at sætte Fisker Karma i produktion, men hovedparten af lånet skal bruges til at udvikle en ny Fisker-model med kodenavnet NINA. Det er næste generation af plug-in hydbrid bilen, som skal bringe teknologien ned i pris, udbrede den i USA og udvikle ny amerikansk bileksport.

Projekt NINA skal i første omgang resultere i en plug-in hybrid bil, som kan sælges i USA for 39.900 dollars (ca. 200.000 kr.) allerede i 2012, men udviklingen skal danne grobund for flere nye, mindre, prisstærke plug-in hybridbiler fra Fisker.

Ifølge Fisker selv, skal investeringen resultere i 5.000 jobs både direkte og i afledt. På længere sigt forventer Fisker, at produktionen runder 100.000 biler om året. det præciseres dog ikke, hvornår det sker.

Se Henrik Fisker selv fortælle om lånet, og se den første dynamiske præsentation af Fisker Karma herunder.

http://www.youtube.com/watch?v=yroyo-Sjlwc

 

Skriv en kommentar

Mest læste

Hold fast! Det er en Tesla!
Video 27. jan 2015

Denne mand filmer sine venners reaktion, når han træder speederen i bund i sin Tesla P85D. Se de fantastiske reaktioner

Kommentarer

Går du glip af noget?

  • Følg Bil Magasinet på Facebook

    Bil Nyheder 16. jan 2015

    Følg livet på redaktionen og være først med bilnyheder, konkurrencer, videoer og meget, meget mere. Like Bil Magasinet på Facebook - så går du ikke glip af noget.

Skal Bil Magasinet fortsat være til at betale - og på dansk, så giv os et like i kampen mod regeringens forslag om at pålægge skat på dansksprogede magasiner.

Seneste

Et super tilbud


Abonnér på BIL MAGASINET nu! Se alle tilbud