Radical svarer igen

Skrevet 29. aug 2009 af Steen Bachmann. Foto: bilmagasinet.dk

Kører 23 sekunder hurtigere end Gumpert Apollo på 'Ringen. Men hvad er en "serieproduceret" bil?

Se mere om: nürburgring, radical, rekord

Den britiske sportsvognsspecialist Radical Sportscars har sat en uhørt rekordtid på den 20,81 km lange Nürburgring Nordsløjfe. Britiske Michael Vergers kørte en omgang på 6:48,00 i en indregistreret og lovlig Radical SR8LM, som han selv havde kørt ned fra fabrikken i Petersborough, England, mindre end 24 timer forinden.

Der var medbragt en servicebil, men det var ikke engang nødvendigt at skifte til et ekstra sæt af de hårde Dunlop trackday-dæk for at sætte rekorden.

Den tidligere omgangsrekord på 6,55 minutter blev slået med otte sekunder. Den var sat af samme kører i en Radical SR8 i 2005.


Michael Vergers er den kraftigt byggede herre på knæ.

Radical nævner ikke et ord om hverken striden sidste år mellem Dodge, Porsche, Nissan og Corvette om at slå rekorden for gadebiler, og man nævner heller ikke Gumperts nylige påståede rekordtid med Apollo Sport. Radical mener nemlig, at de har haft rekorden for serieproducerede gadebiler siden 2005.

Det tyske bilblad Sport Auto tog tid på Michael Vergers sammen med britiske Evo Magazine, og har fået tiden anerkendt af virksomheden, der ejer banen og rettighederne. Ingen stiller spørgsmål ved, om tiden er korrekt. Striden går på noget helt andet: Hvad ER en serieproduceret gadebil?

Radical SR8 har intet tag, døre, vinduer eller frontrude, og LM-udgaven er en ekstra let og sportsligt affjedret trackday-udgave. Motoren er to Suzuki GSX1300-motorcykelmotorer, der er ombygget med dele fra racing og formel 1. Nogle mener derfor, at det ikke er en gadebil, men en racerbil - der i praksis kun kan indregistreres i Storbritannien, der er kendt for sine tolerante synsmyndigheder. 

Ok, svarer Radical-lejren. Er trackday-udgaven af en håndbygget monsterbil med biturbo og langt over 700 hk til 3 mio. kr. fra fabrikken så definitionen på en "gadebil"?

Under alle omstændigheder står Michael Vergers rekord som nærmest uovervindelig. Den blev sat under perfekte omstændigheder med klar himmel og temperaturer på 25-28 grader. Vergers kæmpede noget med setup af undervognen på grund af den ujævne vejbane, de høje curbs og de mange ubehagelige hop, men fandt et godt kompromis. Herfra turde han køre rigtig stærkt."Bilen var sat optimalt op. Jeg kunne forcere hårdt, og den føltes klart hurtigere end dén SR8, jeg kørte i 2005. Det er fantastisk, at vi igen har slået rekorden. Jeg håber at få mulighed for at vende tilbage hertil med Radical i fremtiden, siger Vergers.

“Vi har bevist, at SR8LM ikke bare er verdens bedste trackdaybil - den er også praktisk nok til, at man kan køre i den til og fra banen," siger medstifter af Radical Sportscars, Mick Hyde.

Skriv en kommentar
Motoren

Motoren i SR8 LM er fremstillet af en tidligere professionel kører i sidevogns-roadracing ud fra to stk. Suzuki GSX1300-motorer. Den har fire oliepumper og tørsumpsmøring, og der garanteres for smøring i sving op til 2,5G.

Motortype
72-graders V8, 2.800 cm3, 32V

Ydelse
460 hk ved 10.500 o/min

Dimensioner
L/B/H 55/51/44 cm
Egenvægt 88 kg

Pris
£28,615 ekskl. moms, ca. 245.000 kr.

Mest læste

Læsernes Gumball 3000-billeder
Gallerier 26. maj 2015

Har du skudt nogle af bilerne fra årets Gumball 3000-karavane? Send dem til os på facebook.com/bilmagasinet - så lægger vi dem på sitet, så alle kan nyde dem.

Kommentarer

Konkurrence

  • Hvem vinder valget?

    Konkurrence 27. maj 2015

    Hvis du får ret i, at Helle vinder, sætter vi en designertaske til en værdi af 10.000 kr. på højkant. Omvendt, hvis Lars Løkke Rasmussen vinder, og det ham, du tror på, er der fadøl til en værdi af 10.000 kr.

Seneste

Video

  • Hurtig reaktion redder Mustang

    Video 25. maj 2015

    Kommer du bag rattet af den nye Mustang med V8-motor og splinternye bagdæk - i regnvejr - er det en fordel med hurtige reaktioner


Abonnér på BIL MAGASINET nu! Se alle tilbud