Tætpakket trafik forude

Skrevet 31. jul 2008 af Bilmagasinet.dk. Foto: bilmagasinet.dk

Feriebilister, byfester, Formel 1-løb og almindelige sommertrafik sender rigtig mange biler ud på vejene

Se mere om: motorvej, ferie, formel, is, biler, trafik

Endnu en weekend med kilometerlange kødannelser på de europæiske veje står for døren. Det vil kræve en god del tålmodighed og nerver af stål, hvis man skal benytte de europæiske veje i denne weekend. I Tyskland er det især hjemrejsetrafikken der forventes at give de største trafikale problemer, mens trafikken i Frankrig og Italien vil være tættest på vej mod kysterne. Fredag og lørdag vil generelt set være de mest trafiktætte dage på motorvejene i Europa. Men i denne weekend vil man heller ikke kunne slippe helt fri for tæt trafik om søndagen.

I Danmark kører ferien i højeste gear, og vanligt er såvel fredag men især lørdag forbundet med rigtig mange biler på vejene. Rådet lyder ganske enkelt at køre meget tidligt eller sent, hvis du ikke vil bruge ekstra tid i køer på motorvejene og ved strandene. SKal du alligevel ud i trafikken, så er det en god ide at beregne ekstra tid på transporten.

Nedenfor har du trafikken.dks prognose for Tyskland, Frankrig og Østrig.

I denne weekend fortsætter ferietrafikken i Tyskland med uformindsket styrke. Samtidig bliver hjemrejsetrafikken forstærket, da skoleferien snart er slut for nogle af de tyske delstater. Især de nord- og sydgående transitruter ventes at blive svært belastede. Derfor må man også i denne weekend forvente meget tæt trafik med risiko for kilometerlange kødannelser. Herudover sørger en del arrangementer for at der vil forekomme en del kødannelser og vejspærringer i München og Wacken i Niedersachsen.

I München vil flere veje være spærret i weekenden grundet Isar-Brückenfest i forbindelse med Münchens 850 års fødselsdag. I Wacken i Niedersachsen kan der også opstå trafikale problemer i forbindelse med Wacken Open Air Festival, der bryster sig af at være det største udendørs heavy metal arrangement i verden. Der forventes over 60.000 besøgende til festivalen, som varer fra den 31. juli til den 2. august. Et af årets hovednavne er legendariske Iron Maiden.

I Frankrig er der udsigt til lange kødannelser. Franskmænd, der har været på ferie i juli er på vej hjem, mens de, der først holder ferie i august, er på vej ud af de større byer. De mest berørte transitruter er de nord- og sydgående ruter. Modsat andre weekender bliver trafikken natten mellem fredag og lørdag meget tæt. Desuden kan der forventes tæt trafik og trafikale forsinkelser på motorvej A7 mellem Lyon, Orange og Avignon samt på motorvej A9 mellem Nîmes, Montpellier, Narbonne, A10 mellem Paris og Orléans, den spanske grænse samt den franske sydkyst.

Den tætte trafik skyldes bl.a. at omkring 80 procent af franskmændene holder ferie i hjemlandet, og at langt den største del vælger bilen som transportmiddel.

I Østrig kan man forvente lange køer og tæt trafik på mange af de østrigske transitruter. Allerede natten til lørdag forventer de østrigske vejmyndigheder at der kan opstå trafikale problemer på A10 Tauernmotorvejen ved Taurntunnelen i sydgående retning. Lørdag eftermiddag er der også stor risiko for at man kommer til at sidde stille i flere timer foran Katchbergtunnelen.

I weekenden afholdes der Formel 1 grand prix på Hungaroring i Budapest (H), og de østrigske vejmyndigheder forventer derfor tæt trafik og kødannelser på især A4 Østmotorvejen ved grænseovergangen i Nickelsdorf i retning mod Budapest (H).
Trafikanter opfordres til at køre fra ved Mönchof og i stedet køre over Pamhagen i Seewinkel. Der forventes også forsinkelser ved grænseovergangen i Heiligenkreuz, da især motorsportfans fra Italien vil benytte denne grænseovergang.

Kilde: www.trafikken.dk

Skriv en kommentar

Mest læste

Savlegaranti: 24 Alpina-modeller
Gallerier 27. mar 2015

Den tyske tuner har insisteret på at tune BMW'er i 50 år. Læn dig tilbage og nyd

Kommentarer

Konkurrence

  • Vind Apples iPad Air 2

    Konkurrence 11. mar 2015

    Tyndere, lettere og hurtigere end sin forgænger. Få den ultimative tablet- og brugeroplevelse med Apples nye iPad Air 2.

Seneste

Video

  • Se den vilde VW Amarok Hunter Edition

    Video 19. mar 2015

    Kig med når Mikkel Thomsager viser rundt i enhver jægers vildeste drøm, nemlig en VW Amarok Hunter Edition, der er udstyret med alt fra kaffemaskine til våbenskab


Abonnér på BIL MAGASINET nu! Se alle tilbud