Race for brintbiler

Billede 1

Billede 1

Skrevet 8. feb 2007 af Thorkil Sevelsted. Foto: bilmagasinet.dk

Motorsportsserie for brændselscellebiler

Se mere om: biler
Så snart, der var mere end én bil i verden, begyndte deres opfindere at køre om kap. I bilens barndom spillede racerløb en afgørende rolle i den tekniske udvikling. Det er ikke i samme grad tilfældet i dag, hvor de fleste racerserier er så specialiserede, at erfaringerne kun i begrænset omgang kan overføres til hverdagens transportmidler.

Fremtidens biler bliver elektriske, og elektriciteten skabes om bord ved en kemisk reaktion mellem medbragt brint og luftens ilt.

Hvad ville være mere naturligt, end at tildele motorsporten dens oprindelige rolle i udviklingen af ny bilteknik?

Den idé har amerikaneren Peter M. DeLorenzo vundet så stor tilslutning til, at der er dannet en ny organisation ved navn Hydrogen Electric Racing Federation. I 2009 starter en nye racerserie for brintdrevne biler i USA.

Peter M. DeLorenzo svinger ugentligt svøben over bilindustrien på sin webside #www.autoextremist.com# med skarpsindige analyser og bramfrie kommentarer. Han kender industrien indefra efter 22 år som reklamemand i Detroit. Hans hjerte banker varmt for motorsporten, men han har kun hån til overs for et reklamecirkus som NASCAR.

Nu vil han have de ingeniører, der arbejder med brintbiler, væk fra computerskærmene og ud af deres sterile laboratorier til væddeløbsbanerne, hvor deres kreative fantasi og tekniske opfindsomhed kan udfolde sig i praksis i konkurrence med kolleger fra andre fabrikker.

Det vil gengive motorsporten dens relevans og fremme udviklingen af den nye, miljøvenlige teknik, mener han.

Ilustration: Sådan forestiller den nye organisation sig, at en brændselscelleracer kunne se ud. Skriv en kommentar

Mest læste

Her er verdens dyreste bilnøgle
Gallerier 10. apr 2015

Koeniegsegg har lavet en bilnøgle til 2,2 millioner kroner. Se den og fem andre eksempler på vildt ekstraudstyr til biler her

Kommentarer

Konkurrence

  • Vind Apples iPad Air 2

    Konkurrence 11. mar 2015

    Tyndere, lettere og hurtigere end sin forgænger. Få den ultimative tablet- og brugeroplevelse med Apples nye iPad Air 2.

Seneste

Video

  • Se den vilde VW Amarok Hunter Edition

    Video 19. mar 2015

    Kig med når Mikkel Thomsager viser rundt i enhver jægers vildeste drøm, nemlig en VW Amarok Hunter Edition, der er udstyret med alt fra kaffemaskine til våbenskab


Abonnér på BIL MAGASINET nu! Se alle tilbud