Race for brintbiler

Billede 1

Billede 1

Skrevet 8. feb 2007 af Thorkil Sevelsted. Foto: bilmagasinet.dk

Motorsportsserie for brændselscellebiler

Se mere om: biler
Så snart, der var mere end én bil i verden, begyndte deres opfindere at køre om kap. I bilens barndom spillede racerløb en afgørende rolle i den tekniske udvikling. Det er ikke i samme grad tilfældet i dag, hvor de fleste racerserier er så specialiserede, at erfaringerne kun i begrænset omgang kan overføres til hverdagens transportmidler.

Fremtidens biler bliver elektriske, og elektriciteten skabes om bord ved en kemisk reaktion mellem medbragt brint og luftens ilt.

Hvad ville være mere naturligt, end at tildele motorsporten dens oprindelige rolle i udviklingen af ny bilteknik?

Den idé har amerikaneren Peter M. DeLorenzo vundet så stor tilslutning til, at der er dannet en ny organisation ved navn Hydrogen Electric Racing Federation. I 2009 starter en nye racerserie for brintdrevne biler i USA.

Peter M. DeLorenzo svinger ugentligt svøben over bilindustrien på sin webside #www.autoextremist.com# med skarpsindige analyser og bramfrie kommentarer. Han kender industrien indefra efter 22 år som reklamemand i Detroit. Hans hjerte banker varmt for motorsporten, men han har kun hån til overs for et reklamecirkus som NASCAR.

Nu vil han have de ingeniører, der arbejder med brintbiler, væk fra computerskærmene og ud af deres sterile laboratorier til væddeløbsbanerne, hvor deres kreative fantasi og tekniske opfindsomhed kan udfolde sig i praksis i konkurrence med kolleger fra andre fabrikker.

Det vil gengive motorsporten dens relevans og fremme udviklingen af den nye, miljøvenlige teknik, mener han.

Ilustration: Sådan forestiller den nye organisation sig, at en brændselscelleracer kunne se ud. Skriv en kommentar

Mest læste

Koenigsegg CCXR Edition i København
Gallerier 14. maj 2015

De sidste par dage er vores Facebook-side blevet bombarderet med billeder af en Koenigsegg CCXR Edition, der har kørt rundt i København. Vi har samlet nogle af dem her.

Kommentarer

Konkurrence

Seneste

Video

  • Vi giver den gas i en SLR McLaren

    Video 21. maj 2015

    Selv om Bil Magasinets redaktionschef Anders Richter er vant til hurtige biler, blev han alligevel overrasket over kraften i Mercedes SLR McLaren


Abonnér på BIL MAGASINET nu! Se alle tilbud